Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Popravený zámečník Karel z Brodu: Starý mládenec šel na levnější pivo!

Autor: kon, jn - 
3. března 2015
05:00

Zámečník na penzi Karel V. (†66) z Uherského Brodu si zaslouženého důchodu neužil. Stal se jednou z osmi obětí masového vraha Zdeňka K. (†63). Osudným se mu stalo dobré jídlo a levné pivo... V restauraci pak v tu samou chvíli seděl i Václav Jančařík (†64), zednický mistr, který má dnes pohřeb.

Karel V. žil sám. Minulé úterý zašel s kamarády muzikanty jako obvykle na levné polední meníčko do restaurace Družba. Zvolili si ji poté, co zkrachovala jejich domovská hospoda. „Nejprve chodili na Kovárnu, tam pak bylo pivo ale za 27 korun. Tak se přesunuli do Družby, kde stálo 21 korun,“ řekl Blesku jeho kamarád František.

Jejich stůl, kde seděl Karel V. s Oldřichem K. (†66) a Jiřím V., zasáhlo krupobití kulek šíleného střelce. Chlapi neměli sebemenší šanci popravu přežít.

„Karel byl starý mládenec. Veselý, společenský, nezkazil žádnou legraci. Ještě nedávno říkal, jak se těší, že si bude užívat důchodu,“ svěřil František. Léta spolu sedávali u jednoho stolu... Podle kamaráda Luboše L. pracoval Karel V. až do penze ve Vojenském opravárenském závodě, bývalé Maršnerce. „Byl to hodný, rovný a pohodový chlap,“ řekl s tím, že pohřeb bude mít ve čtvrtek ve farním kostele.

To Václav Jančařík (†64), který bude mít pohřeb již dnes, našel smrt jen sto metrů od domu. „Manžel vyrazil s partijou do hospody. Ostatní utekli a on tam zůstal,“ svěřila se Blesku vdova Ludmila (61). Zednický mistr po sobě zanechal i dvě dospělé děti, Michaelu (38) a Marka (33). Pan Jančařík si důchodu moc neužil. „Ta smrt je strašlivá,“ polkla. Muže pochovají v nedalekých Šumicích, odkud jeho rodina pochází. Co bude dál, žena netuší. O hezky opravený domek se totiž asi nebude už mít kdo starat.

Video Servírce z Brodu zahráli Sinéad O Connor. Město svírá velká bolest - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

pekna.potvora ( 3. března 2015 13:02 )

niekde som čítala, že v ten deň mali v meníčku zabíjačkovú polievku, je to pravda?

stokl.roman ( 3. března 2015 12:22 )

Kdo jsou teroristi 1989?

stokl.roman ( 3. března 2015 12:19 )

Takže když chodím na plzničku za 40,- Kč, nikdo mě nezastřelí?

jity ( 3. března 2015 12:05 )

Tak to bych netvrdila, na opilce a feťáky je pořád málo silničních kontrol,ti jezdí všude, pochybuji, že si odpustí i ten nešťastný Uh.Brod.

tgbb. ( 3. března 2015 10:37 )

výsledek puče 1989 poděkujte teroristům 1989

Zobrazit celou diskusi