Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svět postihla neuvěřitelná zima: Sníh na poušti i zamrzlý Manhattan

Autor: dce, ČTK - 
22. února 2015
17:01

Že je letošní zima opravdu zláštní, jsme si všimli i tady v Česku, ale rozhodně nás to nepoznamenalo tolik, jako jiné země. Vánoce bez sněhu a únor ve stupních nad nulou se přejít dá, ale sníh na poušti nebo zamrzlý Manhattan je horší.

Nynější teploty na východě Spojených států jsou mnohde nejnižší za poslední desetiletí a mráz sužuje tuto oblast i dnes. V některých státech se očekávají také nové přívaly sněhu. Kvůli silným mrazům a sněžení zahynulo v USA v posledních dnech nejméně 23 lidí. 

Izrael je pokryt sněhem od Golanských výšin na severu po Negevskou poušť na jihu. Zasněžené jsou i části Západního břehu Jordánu, Libanonu, Jordánska a Sýrie. Podle jeruzalémské radnice napadlo ve městě během jednoho dne 25 centimetrů sněhu. Vrstva sněhu je tak vysoká, že kvůli ní musel být ve městě pozastaven provoz tramvají. Úřady nechaly ještě za tmy provést testy a dvě soupravy při nich vykolejily. 

Sníh pokryl i poušť poblíž Tabuku v Saúdské Arábii. Přes noc se přes tuto oblast přehnala sněhová bouře a nečekaná nadílka překvapila úplně každého. Nomádi, kteří zde celoročně žijí něco takového nečekali a jejich lehké oblečení jim rozhodně nestačilo. 

Velkolepý pohled na Niagarské vodopády se v těchto dnech naskýtá turistům. Vodopády, kterými za normálních okolností proteče přes půl milionu litrů vody za vteřinu, totiž kvůli arktickému počasí panujícímu v oblasti Středozápadu a na severovýchodě Spojených států částečně zamrzly. 

charles009 ( 23. února 2015 04:57 )

ted by se hodilo umravnit zamrzle "hrdiny" i IS

dobrotka ( 22. února 2015 22:12 )

Tady mame -35 a pocitove -46 a je to v poho. Hromady snehu, nebesky modra obloha a mrazik.

koko365 ( 22. února 2015 20:23 )

Hlavně že nemrzne u nás. Smích v poušti je mi fuk.

tosca28 ( 22. února 2015 19:22 )

Zase jedna přiblblá kremrole, která do všeho musí cpát svoji nenávist, která pramení z proruské propagandy. Jenom by mě zajímalo, jak to konkrétně zaplatíš ty,ty vymytej mozku.

zlymikes ( 22. února 2015 17:47 )

zamrzlý Manhattan je horší- pravdivá to slova, neboť ztrátu jejich pohodlíčky zaplatí zbytek světa, včetně nás

Zobrazit celou diskusi