Po svém polistopadovém návratu do Česka si Pavel Landovský koupil domek ve Střelicích na Moravě, odkud to měl kousek do Vídně, kde ještě stále hrál. „Táta to tam miloval a já jsem tam trávil téměř každé léto,“ vzpomíná hercův syn Jakub.

Ve stejné obci si pak na rozlehlém pozemku přikoupil ještě dva domy. Větší a menší. Původně ho chtěl prodat, ale noví majitelé mu domek nespláceli, tak si ho vzal zpět. Pro jistotu nechal odpojit elektřinu.

Do milované obce jezdil Landovský do roku 2008, kdy byl ještě pohyblivý. Po prodělané mrtvici a kvůli cukrovce později herec zůstal odkázaný na pomoc nejbližších a zdržoval se v rodinném domě v Kytíně. Tři domy na Moravě mezitím chátraly, i tak ale mají hodnotu nejméně 2 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Schwanzenberg o smrti Landovského: Zachránil mi život! redakce Blesk.cz

Dům v Kytíně kupoval Landovský se svou bývalou přítelkyní Laďkou Královou. S tou se ale rozešli a museli vyřešit finanční záležitosti. „Pavel dal plnou moc synovi Jakubovi, který je právník. Tu její polovinu má tak Jakub, o druhou se podělí všechny ostatní děti,“ řekla deníku Aha! Landovského sestra Helena Landovská (76). Cena nemovitosti se zahradou a bazénem se může pohybovat kolem 3 milionů korun.  

I když měl herec celkem pět přiznaných dětí, dcera z prvního manželství Iva, nemá na dědictví nárok, jelikož si ji po rozvodu rodičů osvojil druhý manžel Landovského exmanželky. Dědictví se tak rozdělí mezi syna Jakuba ze třetího manželství s fotomodelkou Evou Kášovou, dcery Andreu a Beatrice, jejichž matkou je spisovatelka Helena Albrechtová, a nemanželskou dceru Pavlu ze vztahu s ing. Řehákovou.

Fotogalerie
11 fotografií