Herec Pavel Landovský měl vždy velmi blízko k ženám. O tom hovoří nejen čtyři manželství, ale i řada románků s mladými, starými, svobodnými nebo vdanými ženami. Řada těchto avantýr však neměla dlouhého trvání, o tom ví nejlépe jeho první manželka Mirka, s ní byl ženatý pouhé tři měsíce.

Krátce poté si našel v teplickém divadle svou druhou ženu, se kterou byl asi nejdéle. Rozvedli se až v průběhu 70. let. V té době už se znal s Václavem Havlem, který mu dělal vždycky garde a on mu zase dělal alibi u Olgy. „Já jsem takový tvůj 'přísér'. Já se na tebe nalepím a ve všech podnicích mám dveře otevřené,“ řekl Havel jednou Landovskému.

Spolu tato dvojice zažila opravdu hodně, herec mnohokrát vzpomínal na jejich večírky, které neskončily jenom „opicí“. Jednou dostal Landovský od Havla dopis: „Milý Pavle, především tě zdravím a dále mám na tebe prosbu. Jak víš, naše přítelkyně Jana je zřejmě zbouchnutá. A zřejmě ode mě. Já si na to sice moc nepamatuju...“ Podle Landovského si dotyčná začala s pěti muži a postupně je oslovovala, aby jí dali peníze na potrat. Nakonec tedy přispěl nejen Havel, ale i samotný Landovský nebo Milan Knížák, prozradil herec v rozhovoru pro freeglobe.

Havel se stal nejlepším přítelem herce a dokonce mu šel za svědka i při jeho třetí svatbě s Evou. S tou Landovský také nevydržel a oženil se ještě jednou. „Pořád se rozváděl, ale nerad se rozváděl. Svedl to na to, že ty ženy ho nechaly,“ prozradila pro Českou televizi hercova sestra Helena Landovská. Ze všech manželství i románků vzniklo podle všeho celkem sedm dětí.  

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Pavel Landovský: Takhle ho rozplakalo jeho stáří a neduhy! Markéta Reinischová, Petr Kobrle

Fotogalerie
10 fotografií