Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš se opřel do Zemana: To, co vybral na státní dluh, nestačí ani na úroky za hodinu!

Babiš zlehčuje úspěchy, kterými se chlubí prezident. Zemanova sbírka na umoření státního dluhu prý nestačí ani na úroky za hodinu.
Babiš zlehčuje úspěchy, kterými se chlubí prezident. Zemanova sbírka na umoření státního dluhu prý nestačí ani na úroky za hodinu.  (Autor: ČTK, Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ČTK, lm - 
13. dubna 2014
20:31

Andrej Babiš nenechal provokaci prezidenta Miloše Zemana bez odezvy. Zeman si do ministra financí rýpnul při benefici, kterou pořádal v souvislosti se sbírkou na umoření státního dluhu. Osobitým způsobem tam druhého nejbohatšího Čecha vyzval, aby taky přispěl.

Prezident v pátek během společenské akce na Hradě vybral při dražbě velikonočních předmětů do svého nadačního fondu, který má přispět k umoření státního dluhu asi 2,2 milionu korun. „A pane ministře, kolik dáte vy?'" řekl před více než čtyřmi stovkami přítomných prezident Zeman v narážce na ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který je druhým nejbohatším občanem České republiky.

Babiš nenechal provokaci bez odpovědi. "K 31. 3. byl státní dluh 1683,4 miliardy. Za rok 2013 úrokové náklady 50,6 miliardy čili 5,78 milionu za hodinu. Zemanův fond zatím vysbíral na 37 minut úroku," uvedl Babiš. Na svém twitterovém účtu tak reagoval na páteční výzvu Zemana, aby i Babiš, který patří k nejbohatším Čechům, přispěl na splacení dluhu.

Zeman nadační fond založil loni v létě. Sám do něj každý měsíc přispívá třetinou platu, tedy 60.000 korunami. Další peníze dávají občasní nebo pravidelní dárci. Před páteční sbírkou bylo na účtu fondu asi 1,4 milionu korun. Za peníze, které fond vybere, chce Zeman koupit státní dluhopisy, které vedení fondu prý znehodnotí a předá Babišovi.

xxyy ( 14. dubna 2014 21:59 )

Nepochlapil, jenom přehodnotil situaci. Řekl si že když to blbci tak žerou Zemanovi, tak proč by si i on na tom nemoh přihřát polívčičku. Pět set táců je pro něj pakatel za kterej si hlupáků koupí nepočítaně. Je to hajzl a podvodní ale není blbej, ví že to co se dluhu týká není k ničemu ale když to může posloužit jemu samotnýmu, tak vlastně proč ne.

uzjsemtudlouho ( 14. dubna 2014 21:47 )

Byl by to dobrý nápad, pokud by bylo reálné aby peníze z toho konta státní dluh snížily. Bohužel to je při tom nepoměru výše dluhu a úroků nejen k tomu co na kontě je ale i k tomu co by na kontě kdy být mohlo, zcela nereálné. Zkusím ti to přiblížit na příkladu s mnohem nižšími čísly, což je snáze představitelné a pochopitelné než když jde o velká čísla a přitom to zhruba poměrově odpovídá. Představ si, že ty (nebo kdokoli jiný - pokud jsi vztahovačný ) máš dluh u kterého ti měsíc co měsíc ke splátkám ještě naskakují procenta ve výši sto korun. Dostaneš se do problémů a "kamarád" ti "pomůže" tím že ti na umoření dluhu pošle jednou za rok 75 haléřů a bude se všude chlubit s tím, jak ti velkoryse pomáhá. Asi takového kamaráda pošleš do patřičných mezí. Já bych to tedy udělal. Sice při vychloubání tak úplně lhát nebude ale pomocí se to také nedá nazvat. A přesně tak je to se státním dluhem a se Zemanovým kontem, co je dobré leda k tomu aby se s ním mohl chlubit.

japos22 ( 14. dubna 2014 21:15 )

Nová zpráva mudrci - Babiš dal na konto půl milionu - všichni tady dělají chytráky a Babiš se mezitím pochlapil

xxyy ( 14. dubna 2014 21:08 )

Babiše nesnáším, je to špinavej hajzl a podvodník ale v tomhle má pravdu. To konto je směšný, je k ničemu, nic neřeší, jsou to vyhozený peníze, co by se daly použít jinak, skutečně užitečně, když už si někdo chce darováním mermomocí kupovat sympatie.

londynskypes ( 14. dubna 2014 20:20 )

japos22 tak to souhlasim ..babis je miliardar a neda nic je to hajzl protoze tito hajzlove nemaji moc ciste svedomi i prachy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa