Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milovnice opeřenců: Za chemoterapii papouška dala 2 miliony

Anne se svou milovanou Arebou v době, kdy podstupovala chemoterapie
Anne se svou milovanou Arebou v době, kdy podstupovala chemoterapie  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, shp - 
2. dubna 2010
05:00

Láska ke zvířatům přišla milovnici opeřenců Anne Lowery z floridské Tampy hodně draho. Za chemoterapie svého papouška, který trpěl rakovinou kůže, zaplatila téměř dva miliony korun. Investice ale nelituje. Samičce Arebě (†42) totiž prodloužila život o více než rok…

Anne byla odmalička milovnicí zvířat a obzvlášť si potrpěla na ptáky. Dlouhá léta se stará o zraněné papoušky, kteří by ve volné přírodě zahynuli. O Arebu se starala téměř třicet let, když se jí u zobáku objevil nádor. Brzy nato zvěrolékaři zjistili, že papoušek trpí rakovinou kůže.

Anne neváhala a rozhodla se, že postarší papoušek podstoupí chemoterapii. Náročná léčba rakoviny ji nakonec stála 1,9 milionu Kč. Žena však vynaložených financí nelituje. „Když lékaři zjistili, že má Areba rakovinu, tak jí dávali dva měsíce života. Nakonec se dožila téměř dalšího roku,“ říká Anne.

Odchod opeřence byl navíc takový, jak si oba přáli. „Areba zemřela, když jedla svůj oblíbený borůvkový koláček,“ dodala o opeřenci, který ze světa odešel před týdnem. Anne nyní žije ve svém domově s dalšími jedenácti

arcaben ( 2. dubna 2010 16:53 )

Holka měla přfrčet k nám a zaplatit chemoterapii modrým ptákům,třeba by jim též prodloužila život, alespoň do voleb....

e.44 ( 2. dubna 2010 13:28 )

A umíš si představit, jak ten papoušek musel při té chemoterapii trpět? Myslím, že by bylo lepší ho nechat v klidu odejít, když přišel jeho čas. Já jsem podobnou chybu udělala u svého prvního psa.Díky dvěma operacím se jeho život prodloužil asi o půl roku, ale po těch operacích už se úplně neuzdravil a jeho život nebyl šťastný. Na ty jeho smutné oči nikdy nezapomenu. Stejnou chybu už nikdy neudělám.Když příde na naše mazlíčky nemoc, která se nedá vyléčit, když léčení pouze oddálí konec, měli by jsme je nechat v klidu odejít.

fantom08 ( 2. dubna 2010 06:55 )

někdy jsou zvířata člověku blíž, než lidi - a jestli papoucha měla ráda, udělala jen dobře

Zobrazit celou diskusi