Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rusko: Tyto ženy zmasakrovaly 39 lidí

To jsou ženy, které rozsévaly smrt!
To jsou ženy, které rozsévaly smrt!  (Autor: ČTK, www.life.ru)
Autor: INT, so, jak - 
30. března 2010
19:15

Kdo jsou černé vdovy, které tolik vyděsily Rusko? Ženy, které neváhaly a nechaly se v pondělí odpálit v moskevském metru, přičemž kromě sebe zabily i 39 nevinných lidí? Ruské zpravodajské služby zveřejnily jejich fotografie!

Ruská policie zveřejnila fotky dvou údajných atentátnic. Přestože byla těla rozmetána v okolí výbuchu, tak obličeje atentátnic zůstaly zachovány. Ruská média také spekulují o skutečných motivech útoku. Objevují se verze, které připisují motiv odvetě za smrt kavkazských povstalců, nebo ty, které označují útok pouze za začátek rozsáhlejší vlny teroru.

Kdo jsou ČERNÉ VDOVY?

Mezi černými vdovami se sdružují ženy převážně mezi 20 a 30 lety, které na severním Kavkaze přišly v boji proti nenáviděným Rusům o své manžely nebo jiné rodinné příslušníky.

O dobrovolnice není nouze. V Čečensku je mnoho žen, jež chtějí pomstít své muže, kteří zahynuli v bojích s Rusy. Černé vdovy už v Rusku zabily na tři stovky lidí. „Nasazení černých vdov odlišuje boj čečenských muslimů od boje Al-Káidy či Talibanu,“ říká analytik Bob Ayers.

„Válka Čečenců je politicky motivována, není to o náboženství jako u Al- Káidy či Talibanu. Neúčastní se jí pouze fanatičtí muslimové, ale třeba i ženy z domácnosti.“

Tisk tragédii komentuje jako selhání zvláštních služeb. „Státní moc konejšila, že terorismus je lokalizován na severním Kavkaze a neohrožuje běžné občany,“ napsal list Vedomosti. Jiný deník tvrdí, že úřady měly včas informace o útoku. „Ale sebevražedným atentátnicím, demonstrativně oblečeným do černého, se i tak podařilo bez problémů dojet na stanici Lubjanka u hlavní úřadovny FSB a pomstít se obyčejným cestujícím za jednu z operací této zvláštní služby,“ píše Kommersant.

Moskva včera držela smutek za oběti atentátů. Lidé kladli u stanic květy. Přetrvávají obavy z dalších atentátů.

e.44 ( 2. dubna 2010 01:30 )

Mě ani tak nejde o to, kdo vaří, jestli je to muž nebo žena, jako o to, jaký je ten kdo vaří. Může to vypadat, že je někdo rovnej a jeho příspěvky jsou OK, ale potom nějaký detail ukáže na to, že dotyčný je možná křivej jako vývrtka, protože se vydává za někoho, kým není. No a já si prostě na tom, co uvařil někdo křivej, nepochutnám.

e.44 ( 1. dubna 2010 02:41 )

Taky mě napadlo, že váš nick používá třeba vaše žena, i když teď si nejsem jistá, jestli jste zrovna teď rozvedenej, nebo znova ženatej. Ale chtěla jsem to slyšet od vás, než začnu spekulovat. A taky jsem si říkala, že není tak velký problém, aby se ta vaše zaregistrovala pod jiným nickem, a vtom mi dal víše napsaný příspěvek za pravdu.

3090 ( 1. dubna 2010 01:01 )

pro váš klid je tu nový nick a ten je čistě ženský, pro ty kteří si nepochutnaj když nevědí kdo vařil

9030 ( 1. dubna 2010 00:40 )

trochu fantazie děvče, taky se u PC mohou střídat dva lidé

e.44 ( 31. března 2010 21:43 )

No pokud jste žena, která se vydávala za muže, proto aby přidala svým přispěvkům na vážnosti, tak to je dost ubohé. Myslela jsem si, že příspěvky na diskusi o alimentech psal rozumný a rovný muž. Pokud jste se za muže pouze vydávala, tak jsou tím zdiskreditovány nejen vaše předešlé, ale i všechny současné a budoucí příspěvky.

Zobrazit celou diskusi