Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obdařený Slovák: Kradl s dvanácti prsty!

Spočítejte si Ladislavovy prsty
Spočítejte si Ladislavovy prsty  (Autor: Isifa.com)
Autor: Braňo Bielený - 
23. března 2010
05:00

Policisty učí počítat do šesti a kolegové-zloději mu závidí! Ladislava Mirgu (18) z osady Kolačkovo osud obdařil šesti prsty na každé ruce.

Hříčku přírody objevili policisté, kteří chtěli vzít Ladislavovi otisky prstů. Kradl totiž dřevo. S cizími špalky manipuloval bravurně a policejní formuláře na něj byly krátké….

„V osadě jsem za atrakci. Ale mnoho věcí mně jde se šesti prsty lépe,“ pochlubil se Mirga deníku Nový Čas. Jako ulitý mu do rukou padl i třináctimetrový strom, který v lese porazil a chtěl ho odnést domů. Čapnul ho však polesný, který zavolal policii. Na stanici se však chytili za hlavu!

Policejní protokoly jsou na něj krátké

„Takovou anomálii jsme na oddělení ještě neměli. Vzali jsme mu otisky dvanácti prstů. Protože příslušný formulář má však jen deset políček, poradili jsme si tak, že do kolonky pro malíček jsme vtěsnali dva otisky vedle sebe,“ prozradil ředitel policie ve Staré Lubovni Ján Devera (43).

Mladík, který chtěl dřevo ne za pět, ale za šest prstů, dosud nebyl trestaný. Policie k tomu prý při sestavování obvinění přihlédne…

Ladislav má kromě 12 prstů na rukou i jeden malíček navíc na levé noze, boty ho údajně netlačí. Jeho matka Božena se už radila s lékaři, co s nadbytečnými prsty. „Prý mi to amputují, ale já nechci, už jsem si zvykl,“ je rozhodnutý Ladislav.

sakra ( 23. března 2010 11:14 )

Má "zvláštní" schopnosti. Mohl by dělat ministra ČR spolu se Slámečkou.

simeon ( 23. března 2010 10:04 )

to jsou ty rodinné "vztahy", tradičně to bylo podobné se šlechtou a královskými rody kdy se kříží příbuzní a pak vznikají často anomálie a postižení... nic výjimečného to není

Zobrazit celou diskusi