Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Student kárá absolventy: Vašim rigorózám hodně chybí

Autor: zb - 
26. února 2010
06:12

Rigorózní práce tří plzeňských politiků, na jejichž základě získali titul JUDr., zpochybnil člen akademického senátu právnické fakulty a student Martin Marek. Jde o náměstkyni primátora Marcelu Krejsovou, exprimátora Miroslava Kalouse a exradního Karla Palečka.

„Ani jedna z prací nesplňuje požadavky stanovené vyhláškou děkana právnické fakulty,“ tvrdí Marek. „Ten člověk nemohl práci vůbec číst, jinak by nic takového nemohl říci. Moje práce obsahuje všechny náležitosti,“ prohlásil Kalous.„Měla jsem vedoucího práce, oponenta i členy komise.

A když ti neshledali na mé práci nic závadného, a dokonce mi dali jedničku, tak mne výlevy nějakého studenta nezajímají,“ reagovala Krejsová. „Oponenty mé práce byli děkan pražských práv profesor Gerloch a profesor Masopust. Když oni moji práci akceptovali, tak názor nějakého studentíka není pro mne významný,“ namítl Paleček.

Nedostatky prací podle studenta:

Krejsová: Jako rigorózní práci použila předchozí diplomku. To sice lze, ale v téhle nejsou patřičné náležitosti, například cizojazyčné zdroje. Seznam použité literatury tyto informace neobsahuje.

Paleček: Rigorózní práce je rozšířená diplomová. Práci s právními předpisy představuje pouze jediný zdroj – Listina základních práv a svobod. To je málo. V práci nejsou cizojazyčné zdroje.

Kalous: V práci nejsou cizojazyčné zdroje. Autor v čestném prohlášení uvádí, že se podílel na tvorbě dokumentů, které jsou v práci použity jako zdroje, v ale v seznamu není patrné, které to jsou.

kebulak ( 26. února 2010 14:38 )

ja tomu teda vubec nerozumim: ale jak mohla dostat z riga jednicku??? tam uz se dava jenom prospel nebo neprospel...

quentin11 ( 26. února 2010 12:31 )

Poctivost se v Plzni vytratila? A co vy o tom vlastně víte (info z bulvárních článků se nepočítá)? Můžete generalizovat, soudit a eventuálně odsuzovat znáte-li alespoň trochu blíže poměry na dané fakultě. Protože teprve pokud byste znal alespoň malou relevantní skupinku z ticíců "obyčejných" studentů či absolventů, a nebo pokud byste sám byl studetem či absolventem práv v Plzni, event. tamním vyučujícím, pak možná můžete pouštět do éteru hlášky typu "jsou zkorumpovaní od počátku". Co se děje v Plzni se provalilo, obrovsky mediálně nafouklo, nicméně podobné móresy panují všude, Prahu nevyjímaje. A troufám si říct, že já na rozdíl od Vás vím o čem mluvím.

majojo ( 26. února 2010 09:37 )

jak se skloňuje rigorózum

gogo ( 26. února 2010 08:42 )

Kárat může, ale to je také jediné co může. Podvod "Plzeň" je již zameten pod koberec. Jako všechny podvody a lumpárny kterých jsme za posledních dvacet let byli bezmocnými svědky ...

dostojevskij ( 26. února 2010 08:20 )

Je to smutné, moc smutné!!!!!!!!!!! Výmluvy, že dostali jedničku??,jsou irelevantní. Ať se obhajují jako dospělí lidé!!! Přeci ví, z čeho čerpali, co četli, nad čím diskutovali, apod. Je to zkrátka hnus. Poctivost se v Plzni vytratila. A to mají obhajovat poctivé lidi. jsou zkorumpovaní již v počátku!!!!!

Zobrazit celou diskusi