Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Plzeňská práva: Závažné nedostatky u 53 absolventů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
5. března 2010
11:18

Speciální komise Západočeské univerzity v Plzni zjistila velmi závažné nedostatky u 53 absolventů právnické fakulty, konkrétně 44 z magisterského a devíti z bakalářského studia.

Tito absolventi, takzvaní rychlostudenti, jsou adepty na odebrání titulu, pokud nedoloží doklady, které po nich bude univerzita chtít. Vedení ZČU to dnes řeklo novinářům. Ze závěrečné zprávy komise také plyne, že velký podíl na zjištěných problémech na právech v Plzni měl bývalý děkan fakulty.

"U jejich dokumentace jsme zjistili tak závažné nedostatky, že je třeba s dotyčnými jednat," uvedla prorektorka a vedoucí komise Eva Pasáčková.

Komise například nenašla doklady o předchozím studiu některých absolventů, další státnice konali v nestandardním termínu, chybí jejich práce v knihovně, chybí posudky. Podle rektora univerzity Josefa Průši zatím není možné říci, že všichni přijdou o titul. Bude záležet na konkrétním případu, na tom, zda chybějící věci doplní.

Výsledky závěrečné zprávy komise

Výsledky plynou ze závěrečné zprávy, kterou představila komise. Ta od listopadu prověřila dokumentaci téměř 1800 lidí, absolventů bakalářského i magisterského studia a rigorózního řízení. Už dříve dokončila šetření u doktorského studia, kde ze 63 držitelů titulu Ph.D. zjistila vážné pochybení u 14. Podle rektora už má škola připraveny podklady a pokusí se odebrat titul u šesti lidí. Zatím není jasné, zda bude odebírání titulů dělat vedení univerzity nebo fakulta.

fery ( 5. března 2010 19:19 )

Ostuda Plzeňské univerzity??? Co to je za "univerzitu"?? Takový název by měl snad náležet jen vrcholné škole, která si bude svoje označení vážit a podle toho taky jednat!!! To co doposud předvádí všichni zainteresovaní - rektor a také nový děkan, to není vůbec přesvědčivé. A potom - nikdo mi nepřesvědčí, že podobné podvodné studia a přiznávání kdejakých titulů se vyskytovalo i na ostatních fakultách - nevěřím v izolovanost spolku na PF!!

defakto ( 5. března 2010 15:47 )

co se na univerzitě děje !!!Ale když jej vidím nebo slyším v televizi mám dojem že nezodpovídá ani sám za sebe !!!Tento dědek mněl být už dávno v důchodu , ale pokud si troufl dělat rektora , ať je nemilorsdně vyzván k odpovědnodti !!!A co ten starý kozel Kindl ten tam jěště pořád "působí" ? Je tragické , že takovíto "experti"vyučují naše příští právniky, no potěš nás pán bůh !!!

bosomfriend ( 5. března 2010 12:27 )

6e by o ničem nevěděl je velmi nepravděpodobné. Právnická máfie nedovolí , aby se tituly brali těm , kteí jej skutečně zadarmo dostali. Zaplatí ti, kteří s nimi nehráli. Takže souhlasím s předešlými příspěvky. A to ještě nevíme co se dělo na fakultách jiných oborů za posledních 5O let. Proro je třeba nové revoluce, aby byl konečně udělám pořádek s lumpy z monačské doba a s lumpy z nové doby.

siroky11 ( 5. března 2010 12:26 )

Napadlo by Vás někdy, že v této republice skončí komunisté? Mě tedy rozhodně NE! Takže nyní už věřím všemu. A příští revoluce by neměla nést znaky podobné SAMETU a vidle , provaz a kandelábr - to by měly být hlavní znaky a věřím, že to přijde. ODS nám to pěkně urychluje!

gogo ( 5. března 2010 12:11 )

Váš optimismus Vám závidím ....

Zobrazit celou diskusi