Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šikana učitelů: Co si o tom myslí čtenáři Blesk.cz?

Aby učitel upoutal pozornost, udělá cokoliv...
Aby učitel upoutal pozornost, udělá cokoliv...  (Autor: Facebook.com)
Autor: ama - 
21. února 2010
05:00

Server Blesk.cz informoval o tom, že se z učitelů stává lovná zvěř k smíchu. Tzv. kiberšikana na internetu tvrdě útočí na kantory. Co si o tom myslí čtenáři v diskuzi na Blesk.cz?

Ilustr. foto Ilustr. foto | Facebook.com
VÍCE O ŠIKANĚ UČITELŮ NAJDETE ZDE!

Uživatelka s nickem Roxyk napsala:

"Děcka nejsou horší, jsou jiný... Učitelem by měl být ten, kdo tuhle schopnost má, je to dar daný od Boha, učitelem se člověk buď narodí nebo ne. Nedá se to příliš naučit. Celý život učím a nikdy jsem neměla s autoritou problém. Myslím, že mnoho kolegů neumí děcka zaujmout, chodí do školy jako do zaměstnání, odučí si svoje a tím jejich zájem končí. To děcka poznají."

Uživatel Illyria napsala:
"Nebyla jsem vzornou žačkou, dráždila jsem učitele, provokovalam, ale pouze do určité míry a NIKDY bych to nedala na internet. Většinu učitelů, jsem považovala za svoje "kamarády" a ty co jsem nesnášela, tak jsem respektovala do té míry, že bych jim nepřipravila veřejné ponížení, protože oni chodí do práce od 8.00 do 15.00 a za ty peníze, si nezaslouží aby se jim posmívali příbuzní, rodiče, jejich děti, známí..."

Uživatel Drazor napsal:
"Téma učitelů je zajímavé, ale hlavně mě zajímá, až tihle troubové z lavic budou později chtít udělat maturitu, tak kdo jim to zařídí? Asi vlivní rodiče."

Uživatel Blatenak59 si myslí:
"Chtělo by to probudit ty staré učitelé a jejich metody. Už mám dost roku, ale dřív si toto nikdo nedovolil. Buď nás učitel jemně lupnul ukazovátkem, vytahal za kosinky a byl klid. Dnes? Dítě samej sígr a nóbl rodiče hned podávaj trestné oznámení."

Uživatel Apple si myslí:
"Za nás byl učitel nedotknutelný, je mi 30 let, určitě se liší kvalita výuky, ale to neznamená ponižovat učitele primitivníma fotkama. Všem těm, kteří je tam dávají, přeju, aby až budou sami zaměstnanci, posílali jejim nadřízeným podobné věci třeba jejich kolegové."

Uživatel Janteto napsal:

"Dříve si učitel vynutil poslušnost a když ne zájem o výuku, tak určitě klid ve třídě, měl na to sice poněkud drsné prostředky, ale fungovaly. Použil je sice občas a měli určitě preventivní účinek. Stížnost doma? Facka navíc!"

Uživatel Smrk napsal:
"Táta mi vždycky říkal, škoda facky, která padne vedle - když člověk dneska vidí mládež, která chodí kolem našeho domu do školy, tak mi je na jednu stranu smutno a na druhou stranu bych vzal bejčák a řezal bych to hlava nehlava."

Uživatel Guonex napsal:
"Učitelé jsou kapitola sama pro sebe. Často jde o lidi se zcela naivními představami o životě. Co taky od nich chtít, jestliže mají 3 měsíce prázdnin a v pracovní týden učí 4 hodiny denně a zbytek své flákárny prohlásí za přípravu na výuku?"

budulynek ( 23. února 2010 19:21 )

Dobrý den přeji, Dovolte abych Vám objasnil jak to ve skutečnosti bylo.Toto foto bylo pořízeno ve třídě kterou navštěvuji i já a jak se "možná" zdá vypadá to jakoby učitel chtěl upoutat pozornost.Musím ovšem upozornit že se jednalo pouze o instruktáž bezpečnosti chování v laboratořích elektrotechniky.Toto byla názorná ukázka stabilizované polohy a nějak se nenašel dobrovolnik tak pan učitel udělal figurínu ze sebe. Tím jsem to chtěl jen vysvětlit. Přeji příjemný zbytek dne

student001 ( 22. února 2010 22:31 )

Být učitelem není jednoduchá věc a to hlavně po psychické stránce. Sám mám v rodině několik učitelů na různých stupních škol. Práce to fyzicky náročná není,ale psychicky ano. Není pravda jak zde nějaký zcela jistě "velmi zkušený" debatér poznamenal že učí 4 hodiny denně a příprava nic,z vlastní zkušenosti vím že učitelé toho mají mnohdy dost a bez těch 3 měsíců prázdnin by se scvokli. Vy kteří nevěříte,vyzkoušejte si to jaké je to učit děti nebo mladistvé,jak je složité udržet jejich pozornost a přitom se mnohdy "neponižovat". Po páru dnů to většina zdá a začne chápat učitele jako vysokoškolsky vzdělaného a chytrého člověka. Jistě,najdou se i mezi učiteli ti kteří za moc nestojí a tato práce je pro ně flákárna a odbývají ji,ale tito mají svůj čas ve školství spočítaný. Tímto bych chtěl aby se zde mnozí čtenáři zamysleli a přehodnotili své mínění. Snad ještě na závěr,nebuďtě najivní a nevěřte vše svým dětem. Co na závěr? učitelé jsou lidé co mají pevné nervy a nebojí se studentu,jen ti můžou v českém školství "přežít" a těch co mají "osobní kouzlo" a to to že umí automaticky zabavit a žáci hltají všechny informace od něj, je velmi málo.

stroj4 ( 22. února 2010 17:17 )

nechci mluvit o všech fotkách ale o jedné mluvit můžu...někdo si s učiteli na škole třeba rozumí a štve mně že zrovna takové lidi podráží tento plátek...ne všechno je šikana a když chce učitel předvést něco co se probírá v hodině a pojme to svým způsobem i třeba legračně tak at...já si můžu stáhnout taky z netu bezbraného tatínka se synem a napsat že je to nejznámnější pedofil....fakt škoda slov

gogo ( 22. února 2010 15:46 )

Souhlasím s tím, že je tomu tak jak pan djaba píše.....

gogo ( 22. února 2010 10:08 )

Ano, máte naprostou pravdu. Bojím se, že tato hrůza hrůz (říká se tomu svoboda) dorazí i k nám. První laštovky zde již poletují. Tento systém likviduje autoritu, likviduje vzory. Dnes nemá autoritu ani prezident. Natož chudák učitel... Chybí zde řád. Tato anarchie může vyhovovat jen lumpům a darebákům. Slušnost a pracovitost je k smíchu....

Zobrazit celou diskusi