Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Házení kamenů na Topolánka není trestný čin!

Tito muži zaútočili na Mirka Topolánka. Trestný čin ale nespáchali!
Tito muži zaútočili na Mirka Topolánka. Trestný čin ale nespáchali!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
1. února 2010
18:56

Hodit kamenem na předsedu ODS není trestným činem! Rozhodlo o tom Krajské státní zastupitelství v Brně. Topolánek byl napaden 21. srpna krátce po mítinku a štěrk poranil v obličeji. Kdo stál v pozadí útoku, se nepodařilo zjistit.

Loňský útok na předsedu ODS Mirka Topolánka, který se stal po jeho mítinku v Hustopečích na Břeclavsku, není trestným činem ale přestupkem.  Z útoku je obviněna čtveřice mužů. Těm policie prokázala jen to, že Topolánkovi nadávali a házeli po něm vejce. Kdo po šéfovi ODS hodil štěrk, který jej lehce poranil, se ale neví.

Policie původně navrhovala, aby byla čtveřice obžalována z výtržnictví. Příslušný dozorový státní zástupce, s ohledem na zajištěné důkazy, ale rozhodl, že jde pouze o přestupek.Při následném projednání přestupku hrozí každému ze čtveřice mužů nejvýše pokuta do 5000 korun.

"Pokud se na politika může házet šutrem a je to v pořádku, tak potom se tato země vyvíjí směrem, který není úplně správný," komentoval dnes rozhodnutí Topolánek. Na dotaz novinářů řekl, že útok považuje za objednaný. Spíše než o spontánní akci šlo podle něj o organizovaný čin. "Jestliže vyšetřovatelé nejsou schopni dostat tyto lidi k soudu a ti lidé nemohou být odsouzeni, tak potom to vypovídá o našich vyšetřovatelích, státních zástupcích a soudech daleko více, než si vůbec dokážeme představit," poznamenal.

anelam ( 2. února 2010 11:57 )

JÁ BYCH ŘEKLA ŽE JE TO DOKONCE HRDINSTVÍ.A TA NAŠE VERBEŘ NAHOŘE S TÍM MÁ POČÍTAT.TEĎ SE ZAS BUDOU KONAT MÍTINKY,TAK SE SNAD NAŠI HRDINOVÉ POLEPŠÍ-ALE ŠKODA VAJÍČEK CHCE TO VYDLE A LOPATY A HNÁD JE SMĚREM NA ZÁPAD.....

henryj ( 2. února 2010 06:26 )

Ti,kteří házeli potrestání by měli být za to,že si vzali do rukou jenom hrst štěrku a ne pořádný kámen.Když něco dělám,tak to dělám pořádně!!!!!!

petr11 ( 2. února 2010 04:10 )

Nařídit házení na všechny politiky, kteří zdevastovali ekonomicky naší republiku!! A nyní se hojí na důchodcích!!

anasyi ( 1. února 2010 21:03 )

ale kdyz on si i vybral blbej datum,21. srpna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa