Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Celníci zadrželi Afričana: Břicho plné kokainu!

Cesta pašeráka skončila v jedné z moravských nemocnic, kde si na něj nejprve posvítili 3D rentgenem
Cesta pašeráka skončila v jedné z moravských nemocnic, kde si na něj nejprve posvítili 3D rentgenem  (Autor: pro Blesk – Celní ředitelství Olomouc)
Autor: rys - 
31. ledna 2010
19:11

Plné břicho kokainu za 400 tisíc korun měl Afričan (29), kterého zadrželi olomoučtí celníci ve vlaku. Drogy pašoval z Polska do Rakouska.

„Při běžné vlakové kontrole si celníci všimli cestujícího, který při pohledu na ně značně znervózněl,“ řekla mluvčí olomouckého celního ředitelství Marie Bortlová.

Celníci tedy provedli několik zkoušek, které přítomnost omamných látek v těle cestujícího potvrdily. Muž pocházející ze západní Afriky ihned putoval, už v poutech, do jedné z moravských nemocnic. Tam klasický i 3D rentgen ukázaly, že černoch má v útrobách několik plastových kontejnerů s drogami. Chirurgové z chlapíkova břicha vyndali několik váčků obsahujících 160 gramů kokainu. Ten by měl podle specialistů na drogovém trhu nyní hodnotu kolem 400 tisíc korun.

Tak vypadá 3D rentgen Afričanova břicha. Uprostřed pánevní oblasti jsou vidět čtyři kontejnery s kokainem. Tak vypadá 3D rentgen Afričanova břicha. Uprostřed pánevní oblasti jsou vidět čtyři kontejnery s kokainem. | pro Blesk – Celní ředitelství Olomouc

Tak vypadá 3D rentgen Afričanova břicha. Uprostřed pánevní oblasti jsou vidět čtyři kontejnery s kokainem.

Afričan byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu hrozí až deset let vězení. „Letos je to první případ, kdy jsme zadrželi osobu pašující drogy touto velice nebezpečnou metodou, při níž v případě prasknutí obalů nastává během několika vteřin smrt,“ dodala mluvčí celníků Marie Bortlová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi