Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (4), který se topil v bazénu, zemřel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim, šan - 
20. ledna 2010
16:28

V motolské nemocnici dnes odpoledne zemřel čtyřletý chlapec, který se v sobotu večer topil v čestlickém akvaparku.

"Krátce před 14:00 chlapec následkem tonutí a dlouhodobé zástavy srdce přes veškeré úsilí lékařů zemřel. Nebylo možné ho udržet při životě," řekla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Chlapcův stav byl podle ní kritický již při přijetí.

Podle policie zatím není jasné, kdo za neštěstí může. Čeká se na záběry z kamer a vyhodnocují se výslechy, výsledky by měly být do konce týdne.

"Zatím stále čekáme na výsledky policejního vyšetřování, do té doby nechceme dělat žádné závěry," řekl generální ředitel aquaparku Radek Steinhaizl. "O změně bezpečnostních opatření v současné době neuvažujeme, domníváme se totiž, že k události došlo souhrou nešťastných náhod, jak vyplývá i z kamerových záznamů," dodal.

Chlapec byl podle policie v akvaparku se svým otcem. V neděli dopoledne muže policie vyslechla, stejně jako svědky události, například plavčíky.

Po příjezdu záchranářů do akvaparku byl hoch už v bezvědomí a nedýchal. Po obnovení základních životních funkcí byl převezen do Motola.

Akvapark pravidelně pořádá speciální akce pro děti. Velmi často ho navštěvují mateřské a základní školy nejen z Prahy a Středočeského kraje. Aquapalace Praha nijak neomezuje vstup dětí do areálu, nicméně děti do 12 let musí být pod dozorem rodičů.

renatainderry ( 20. ledna 2010 18:04 )

Byli jsme tam s detmi o vanocich, a kdybych je v podstate porad nedrzela aspon za rameno ci ruku, tak se lehce mohli utopit, a to je jim 7 a 10 a dobre plavou. V bazenech je to neprehledne, je tam chaos a plavciku dost malo. U klouzacek neni zadny dozor, nikdo nedava pokyny, kdy ma jet dalsi, a nejvic nebezpecny se mi zdalo to vyridlo, jak vas proud vody toci. Sama jsem mela co delat, abych se z kruhu dostala, a deti jsem krecovite drzela, jinak nevim, co by se stalo. A vylezt z toho proudu bylo temer nemozne bez pomoci manzela. Proc tam nejsou nejake drzaky, ruka klouze po dlazdicich... a tam by meli by plavcici aspon dva. Je to strasne smutne ze se utopil maly chlapec, a doufam, ze je to pouceni jak pro rodice tak pro zamestance parku. Budte vsichni opatrni.....

vinnetouvi ( 20. ledna 2010 17:57 )

Ten menšinový snědý otec, který v 20.hod večer nevěděl, kde má v aquaparku čtyřlené dítě, by měl být zavřený a dost všech spekulací, kdo za to může, kolik dostane odškodnění ap.! Ještě svalovat vinu na plavčíky ap.

ouha ( 20. ledna 2010 17:01 )

Ale o moc veselejší by to asi nebylo, ani kdyby přežil, i když je strašné něco takového vůbec vyslovit - ale nejspíš by ho čekalo těžké postižení mozku a ochrnutí. Jen mě udivuje, že se bude ještě zjišťovat viník - pokud bylo dítě prokazatelně několik dlouhých minut bez otcova dozoru, těžko vinit někoho jiného než právě otce. Malé dítě musí rodič ve vodě neustále hlídat a být mu nablízku - pokud toho rodič není schopen, nemá s ním do vody vůbec lézt.

Zobrazit celou diskusi