Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřešovaného Rakušana našli ve Vídni

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, šim - 
8. ledna 2010
16:44

Šestadvacetiletý Rakušan, který zmizel rodičům před týdnem u Dynína na Českobudějovicku, byl ve čtvrtek v noci objeven v azylovém domě ve Vídni živ a zdráv.

Informoval o tom to řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Po cizinci, který neuměl číst a psát a nerozuměl česky, pátraly od soboty desítky českých a rakouských policistů, psovodi i vrtulník.

Na rozsáhlém území policisté prohledali firemní areály i opuštěné objekty, hlídky na obou stranách hranic po muži pátraly i na nádražích, ve vlacích a v hostincích.

Mladík jel s rodiči autem z Prahy a při zastávce u Dynína jim v pátek na Nový rok kolem 16:00 zmizel. Snažili se ho nejdříve hledat sami, v sobotu se obrátili na policii. V neděli ho cestou domů hledali i u příbuzných.

Jihočeští policisté loni vypátrali téměř 2000 hledaných a pohřešovaných lidí. Byli více než stoprocentně úspěšní, protože se podařilo najít i osoby skrývající se delší dobu. V roce 2008, kdy bylo vyhlášeno pátrání po 2129 lidech, našli 97 procent z nich. Přispěli i k objevení Rakušana.

francjosef ( 8. ledna 2010 16:18 )

Noviny psaly,že je blbej a on dojede sám domů Rakouska.

Zobrazit celou diskusi