„Mám facebook a přiznám se, že čtu úplně všechny vzkazy, vážně všechny, pokaždé. Jsem rád, že tam lidi píšou své názory - i třeba negativní. Co by to bylo za profil, kdyby tam byly jen pozitivní ohlasy a chvála – i přesto, že všichni víme, že takovej vůbec nejsem. Rád si poslechnu každý názor a pokud to není v duchu toho »Co tam ten negr ještě dělá«, tak si z toho i něco vezmu,“ naznačil Ben v rozhovoru pro odhaleno.cz, co ho trápí.

S rasismem se Ben setkává denně a rozhodně mu to není příjemné „Víte, to je třeba důvod, proč už nechci v soutěži tancovat. Jednou jsem udělal blbý salto a hned na mě řvali, »ať se ta africká opice vrátí zpátky na strom«. Označení jako negr nebo černoch slýchám denně,“ řekl Ben velmi smutným hlasem a dodal: „Já jsem Čech, cítím se tak a mrzí mě, že to lidi vnímají jinak!“

Jeden z nejpohlednějších finalistů Česko Slovenské Superstar Ben Cristovao je velmi sebekritický a z dalšího postupu ve finále SuperStar není vůbec nadšený, prý na jeho úkor vypadávají opravdoví zpěváci, jako například Markéta Konvičková. „Není to fér,“ přiznal smutně Ben.

Fotogalerie
4 fotografie

„Když mi moderátoři v pondělí řekli, že postupuji, bylo mi hned jasné, že jde ven Markéta Konvičková. Bylo mi to moc líto, protože Markéta je pro mě člověk, který má naprosto neuvěřitelný hlas. A mrzelo mě, že vypadla ona, která podala úžasný výkon a ne já, kterej jsem to totálně zvoral,“ řekl naprosto upřímně a na rovinu Ben, který si uvědomuje, že zpěv není jeho silnou stránkou. „Teď v neděli budu zpívat Jacksona a co mám k tomu říct: Budu na tom makat, ale myslím, že horší už to být nemůže. Jediné, co teď můžu dělat, je, že se budu snažit, aby se to líbilo mně a lidem, co mi drží palce. Už to nebudu dělat pro porotu, ale pro sebe a pro lidi, kteří mi poslali hlas,“ uvedl.

Ben úspěšně prochází soutěží a místo toho, aby si svou popularitu užíval se za svou účast spíše stydí. Určitě je to všestranný a talentovaný kluk, ale o tom SuperStar není, tam by mělo jít hlavně o zpěv, ale to si asi početný houf Benových fanynek nemyslí. Člověk by řekl, že má být na co hrdý, ale Ben to bohužel vnímá jinak. „Co cítím, je prostě respekt, protože vždycky jsem se dostal do společnosti lidí daleko lepších než jsem já. Pořád jsem se učil od nich. To znamená, že není na co být pyšný. Zrovna teď jsem na pokoji s Martinem Chodúrem. To se teda nenudím. On se tam rozezpívává, já se protahuju a říkám si: To bude zas den...

Ben Cristovao se sice nemůže chlubit excelentním zpěvem, dokonale vypracované tělo by však měl vystavovat na odiv častěji.
Autor: Vlado Anjel, Čas.sk