Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Seznam ulic, o které se magistrát nepostará

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, Veronika Pukačová - 
4. listopadu 2009
05:00

Pražský magistrát konečně zveřejnil, na kterých chodnících se v zimě asi budeme klouzat. A není jich málo! Například na Chodovském náměstí nebo na chodnících v ulicích Chuchelská či Psohlavců nebude přes zimu zametat nikdo.

Kvůli chodníkové novele senátora Jaroslava Kubery (ODS) totiž zimní údržbu mají zajistit města. Ta na to ale nemají peníze. Pro Prahu to znamená, že minimálně polovinu chodníků v metropoli přes zimu nebude nikdo uklízet.

V Praze je zhruba 1400 hektarů (Technická správa komunikací přepočítává chodníky na plochu, nikoliv na délku) chodníků a magistrát kvůli penězům bude uklízet jen 250 hektarů. „Bude se jednat o chodníky v centru města, před nemocnicemi, před hlavními úřady a podobně,“ řekl Blesku mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek.

I tak za úklid sněhu zaplatí magistrát odhadem téměř dvakrát tolik než loni, tedy 250 milionů korun. O dalších asi 350 hektarů chodníků se za desítky milionů postarají městské části. Zůstává tak asi polovina metropolitních chodníků, které budou celou zimu pod sněhem a ledem. Seznam ulic, o které se magistrát nepostará, najdete zde.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi