Ovdovělá žena si řekla ano s o šest let mladším podnikatelem Patrikem Aušem. A nejspíš si konečně chtěla dopřát pocit princezny v klasické róbě nevěsty. Návrhářka Helena Mertlová jí ušila toaletu z vyšívané krajky barvy champagne, která měla jednoduchý empírový střih, do rukávku spadlá ramena a velkou vlečku. Tvrdým líčením známý vizážista Ivo Špes nalepil Vendule kartáče umělých řas a do rozpuštěných vlasů vetkl závoj. Přípravy proběhly v chatce a nevěsta si k róbě obula robustní semišové škorně na silném podpatku. Zřejmě proto, aby se jí lesní cestou kráčelo na hrad Buben snadněji…

Pokus o stylové kontrasty a hippie volnost byl u Venduly sice patrný, ale nemožně ztvárněný. Žádný nápad, elegantní vtip. A ještě hůře vyzněl outfit ženicha: vyšisované džíny, hnědé polobotky s křiklavým šněrováním, rozhalená košile přes kalhoty a tmavé, evidentně malé sako s pugétem konvalinek v klopě.



Podobně rozpačitě působila i hrstka svatebčanů – všichni muži měli (nejspíš povinně) džíny, tmavé sako a košili. Zástupce svatební agentury si jako správný seladon navíc uvázal příšerně křiklavou, totálně nevhodnou širokou kravatu. Paní starostka vykukující ze společné svatební fotky měla cosi z černé krajky, tělnatá chůva zvolila strečové kalhoty a obepnutý tričkový top s krátkým rukávkem. Stylista Špes si vzal army bundu a parádu nedělala ani šéfredaktorka společenského magazínu, který exkluzivně svatbu mapoval. Černobílá, jak z Quelle vystřižená rozepnutá blůza, pod ní černý nátělník a na tělo narvané džíny. Ach jo. Zkrátka tohle byla parta, evokující vzpomínku na slavný Formanův snímek Hoří, má panenko.

P.S. Ještě jeden pikantní moment nutno zmínit. Vendula měla na smetání symbolických svatebních střepů plechovou lopatku s monstrózním nápisem Dior. Zmíněný fešák ze svatební agentury prý chtěl pro nevěstu jen to nejlepší. Až se mi chce tvrdě, možná až zle zkonstatovat: Takhle vypadá buranská romantika se snobskou pečetí Diora.

Vendula Svobodová se poprvé (také tajně) vdávala před čtrnácti lety, v třiadvaceti. A slavného, o řadu let staršího vdovce, geniálního hitmakera Karla Svobodu, si tehdy brala ve střízlivém lady kostýmu. Žádná nadýchaná toaleta a dlouhý závoj – ale dámský, tylem zdobený francouzský klobouček…

397782:gallery:true:true