Komentář k sestřihu z východoslovenského města jasně anoncoval: Porota se v tomto posledním castingovém kole v plné síle projeví. A celému kolu budou vládnout vypjaté emoce – šťastný smích i hořké slzy. Euforie i pocit křivdy. To se také stalo a během večera čím dál víc vyvstávala otázka, zda čtveřice Hejma, Jandová, Rolincová plus Habera posuzují všechny stejným metrem.

Fotbal na Facebooku

Autor: 

Jaká jsou vlastně kritéria pro další postup? Nakolik rozhoduje talent a nakolik zjev, nedefinovatelné charisma? Narcistického prosťáčka Vladimíra Bančanského, který si v posilovně honí svaly a hlasem evidentně nevládne, poslali porotci dál. A dívka s krásným tělem a poněkud měkkými rysy v tváři připomínající Cameron Diaz, vůbec nemusela vydat hlásku a Hejma ji pustil s odkazem na exteriér do divadla. Patricie tak vydělala na vtípku Hejmy vůči Haberovi, o němž se v kuloárech říká, že u krásek sleví v nárocích - vidí, ale neslyší...

V Košicích bylo každopádně zřejmé, že se porotci za několik kol konkurzů sehráli. Byli příjemně uvolnění a jejich chování připomínalo rodinný, lechtivými dvojsmysly kořeněný mejdánek. Mejdan se odehrával i v adepty narvaném předsálí. Tady ale vládla nervozita, hysterická euforie, křeč. Pochopitelně.

Česko slovenská čtveřice muzikantů, která rozhoduje o osudu uchazečů o post SuperStar, je sice za své verdikty skvěle placena, ale i tak je dobré si uvědomit, že absolvovat mnohahodinový konkurz většinou vyplněný nesoudností, sny dopředu odsouzenými k zániku, není lehké. Nedivme se tedy, že si občas porotci uleví. Stres, jenž na ně padá, vtipem odlehčí. A neodsuzujme upřímnou Martu Jandovou, která s velkou omluvou obézní Radce Semivanové řekla, ať se nad sebou zamyslí, něco se svou postavou udělá...

Ale zpátky k otázce, již casting v Košicích plně nastolil: Byla porota spravedlivá? Podle těch, co prošli, ano a vyhození jsou jistě opačného mínění. A divák u obrazovky byl zřejmě z některého rozhodnutí pobouřen.

Showbyznys je zkrátka poker. Občas se v něm hraje s cinknutými kartami. Ten, kdo má malý hlasový rozsah, zaplňuje sály a velký talent bez osobitosti či nutné dávky štěstí si zpívá v koupelně. A já jen doufám, že kulturista Bančanský ve vysněném divadle skončí a modelka Patricie nebude znít zcela falešně.