Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

S místenkami na papeže kupčí černý trh

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, šim - 
14. září 2009
08:44

Brněnské biskupství zaznamenalo první případ prodeje místenek na papežskou mši na černém trhu. Lístky jsou přitom oficiálně k dostání zdarma.

V poutním místě ve Vranově u Brna je údajně nabízela neznámá žena. Místenky jsou přitom zdarma a podle biskupství je jich stále dostatek. Mluvčí biskupství Martina Jandlová vyzývá věřící, aby na případné nabídky nereagovali a místenky raději získali běžným a bezplatným způsobem.

"Přesto, že od začátku říkáme, že místenky jsou zdarma, že slouží především pro lepší orientaci poutníků na ploše a že je jich dostatečné množství, máme první signály, že se místenky pokoutně nabízejí k prodeji," řekla ČTK Jandlová.

Areál pro papežskou mši je rozdělen do několika sektorů. Místenky určují, do kterého sektoru věřící půjde. Kdo si zajistil místenku hned na začátku, bude nejblíže pódiu. "Ale i místa ve vzdálenějších sektorech budou mít díky velkoplošným obrazovkám dobře zpřístupněné dění na pódiu," uvedla Jandlová. Do areálu se podle ní dostanou i lidé, kteří přijdou na poslední chvíli a bez přihlášení předem.

Papež Benedikt XVI. přijede do Brna 27. září. Na letištní ploše v Brně-Tuřanech odslouží mši. Pořadatelé očekávají, že přijde asi 100.000 lidí z Česka i ciziny.

gogo ( 18. září 2009 16:42 )

Pán s Vámi "justasi" .... Můžete mi sdělit co v mém příspěvku bylo nepravdivé ? Povídejte, rád si to poslechnu .... Takže nyní se zamyslete Vy. Čekám....

justas ( 18. září 2009 09:22 )

Zamyslete se nad sebou, gogo.

gogo ( 17. září 2009 08:45 )

Dříve papež kupčil s odpustky, kdy za pár grošů mazal hříchy viníkům a sliboval jim království nebeské, dnes se kupčí se vstupenkami na jeho mši, kde se možná omluví za vraždu mistra Jana Husa, kterého jeho církev zavraždila... BLAHOSLAVENÍ DUCHEM JENŽ NEVĚDÍ CO ČINÍ.....

Zobrazit celou diskusi