Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Majetek rodiny byl kvůli chybě úřednice v exekuci!

Majetek rodiny z Třebíče byl kvůli chybě úřednice v exekuci! (Ilustrační foto)
Majetek rodiny z Třebíče byl kvůli chybě úřednice v exekuci! (Ilustrační foto)  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: ČTK, pal - 
4. září 2009
22:25

Kvůli omylu jedné z úřednic Katastrálního úřadu Vysočina se neprávem ocitl v exekuci majetek rodiny z Třebíče. Jejich domy byly soudním rozhodnutím na prodej.

Uvedla to dnes Česká televize s tím, že případ nyní řeší i policie. Majitelé mají již nemovitosti zapsány v katastru správně a exekutoři zastavili řízení.

Podle ČT se manželé Fialovi před dvěma týdny zcela náhodou dozvěděli, že jejich majetek je podle katastru nemovitostí v exekuci. Několik jejich nemovitostí v mnohamilionové hodnotě papírově patřilo nikoliv Marcele Fialové, ale její jmenovkyni, ženě bez domova, která má dluhy. Mluvčí úřadu Ludmila Jedličková uvedla, že úřednice se omylem překlikla na počítači. Na základě této chyby ale soudy začaly jednat.

Podle Jedličkové je to první podobný případ, který úřad řeší. Navíc přijal opatření, aby se podobná chyba již nestala, doplnila mluvčí.

sakra ( 5. září 2009 13:49 )

...kdyby dotyčný exekutorům při jejich "akci" nějakou natáhnul, spíše je postřílel? Je to vůbec možné v jiném státu Evropy???

skibob ( 5. září 2009 10:55 )

Tak to vidíte,jak to vypadá v praxi.Dvakrát jste se spletl,ale chybu jste napravil.Uvedená úřednice už po sobě kontrolu neprovedla.

nobik ( 5. září 2009 00:19 )

Je to prostě tak. Asi si pořídím kolt na takové zloděje exekutory. A když se člověk ozve slušně častokrát nezmúže nic, takže zbývá aby měli strach o život.

siroky11 ( 4. září 2009 23:27 )

já jsem ale vůůůl! ůhradu = úhradu, kurňa!!!!!

siroky11 ( 4. září 2009 23:26 )

OPRAVA pro puntičkáře: ůřadu = úřadu

Zobrazit celou diskusi