Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Luxusní odstupné: Piloti ČSA i Lašák za vodou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bel - 
30. srpna 2009
05:00

Ať už České aerolinie opustí prezident Radomír Lašák, nebo šéf pilotních odborů Filip Gaspar, oba budou mít nadlouho vystaráno. Manažerská smlouva totiž Lašákovi garantuje šestiměsíční odstupné, díky které šéf ČSA při odchodu dostane dokonce 1,8 milionu!

„Rozhodně nejde o nějaký zlatý padák, je to standardní smlouva,“ řekla MfD mluvčí ČSA Hana Hejsková. A piloti jsou na tom ještě líp. „Délka odstupného se liší podle různých odborových organizací, piloti ale mají ze všech nejdelší.“ Tam je to údajně až 12 platů. Firma náklady na odstupné 860 zaměstnanců, které hodlá propustit, vyčíslila na 346 milionů korun.

Letadla ČSA nebudou létat? Piloti hrozí stávkou!

gogo ( 30. srpna 2009 13:19 )

že je to jen standardní smlouva na dva miliony... Takto mu to jistě přeje každý. I půlmilionová armáda nezaměstnaných i mnohamilionová armáda lidí, kteří za pár korun dřou u nás u zahraničních firem.... Ať žije Lašák ! Čest jeho práci !

bobina ( 30. srpna 2009 12:56 )

čert se.re vždy na větší hromadu a jak je vidět,je to pravda! Tyto polostátní podniky si vybírají novodobí tuneláři a dobrodruz a střídají se tam jako panáci na orloji dokud je nevytunelují do poslení mrtě! Stát v tomto případě jen přihlíží,nekoná,posléze jen konstatuje,že podnik padl.SMUTNÁ česká realita.

demiro ( 30. srpna 2009 11:31 )

Tady žádná není, to jenom papaláši, aby si mohli přidat, tak žvaní o krizi, aby nám mohli sebrat.

Zobrazit celou diskusi