Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Volby 2009: "Kakaový" Michal Kraus se vrací do politiky

Michal Kraus
Michal Kraus  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: pes - 
24. srpna 2009
12:27

Bývalý poslanec ČSSD Michal Kraus se vrací do politiky. V roce 2006 musel sněmovnu opustit kvůli podivným obchodům v Ghaně. Teď se dostal na kandidátku do Sněmovny a má velkou šanci se stát znovu poslancem.

Před obviněním z podvodu a praní špinavých peněz unikl Kraus jen se štěstím, protože úřady v Ghaně nechtěly s těmi českými spolupracovat. V Ghaně si chtěl koupit Michal Kraus továrnu na zpracování kakaových bobů za půl miliardy korun. Jeho tehdejší společník podnikatel František Rigo, který byl v roce 2004 odsouzen k vězení za vytunelování Kreditní banky Plzeň, vypověděl, že to byla část úplatku za prodej švédských stíhaček Gripen.

Kraus nakonec z problémů vybruslil a za tři roky si stihl slušně vydělat díky firmě, kterou koupil od lobbisty Martina Ulčáka. Teď chystá návrat do vysoké politiky. Informoval o tom server iDnes.cz

-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-

carr ( 25. srpna 2009 00:05 )

na NĚKOHO NĚCO ví, protože jen naprosto nesoudný diletant si může nanominovat politika kalibru KRAUS na kandidátku. Jestli toho někdo zvolí, začnu pochybovat o existenci naděje slušné politiky v této zemi.

ervin ( 24. srpna 2009 16:09 )

Toto je přesně typ člověka, kvůli kterému jsou pro mne socani nedůvěryhodní... S takovým průšvihem a oni si tam tohohle podvraťáka nanominují znovu!!! To je na tom ta Paroubkova ekipa tak špatně nebo soudruh Kraus na někoho něco ví ???

karel128 ( 24. srpna 2009 14:33 )

jsou socani na tom asi opravdu hodně bídně, když je musí zachraňovat takový kakaový baron..?!? A nebo spíše, něco ví na velitele socanů, - takže ho budou muset zase vzít do svých řad. Oni si snad mysleli, že již národ na jednoho z dalších zlodějů a korupčníků zapoměl..!?

p12n13 ( 24. srpna 2009 13:21 )

No tak se podívejme jeden čistý politik je zpátky tak teď ještě pan křišťál a budou kompletní, hlavně když socani kritizují ostatní a sami berou zpátky takovýhle lidi, je to dobrej flek za nic delání a za dost peněz daňových poplatníků tak proč se nepřidat že ano, ještě že máme tolik kraju, že se dá kandidovat z jednoho vypadne a do druhýho se vecpe, tomu se říká vyhodit dveřma a ono to vleze oknem, ale proč ne že když prachy táhnou a on je tak čistý.

aktij ( 24. srpna 2009 12:48 )

když ono se nedá na to koryto zapomenout. Co, Krausi? Nebo prachy docházejí a je potřeba zase nějaký úplatek?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa