Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při leteckých nehodách ve Francii a Německu 11 mrtvých

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Petr Kříž)
Autor: ČTK, jos - 
24. srpna 2009
08:05

Všech pět lidí na palubě přišlo v pondělí o život při nehodě soukromého letadla na jihu Francie. Celkem šest osob zemřelo také v Německu při srážce helikoptéry s malým letounem a při havárii ultralehkého letadla.

U jihofrancouzského město Callas se zřítil jednomotorový letoun poté, co podle tamního úředního zástupce stroj začal vydávat "netypické zvuky". Mezi oběťmi nehody byly i dvě děti ve věku kolem deseti let. Letadlo po pádu okamžitě začalo hořet, k uhašení plamenů bylo přivoláno na 40 požárníků.

Další letecká nehoda se dnes přihodila v Německu východně od Stuttgartu, kde se srazila helikoptéra s malým osobním letounem. Podle AP byli čtyři mrtví, které si havárie vyžádala, všichni pasažéři helikoptéry. Dva lidé také zemřeli u města Ravensburg, kde krátce po vzlétnutí havaroval ultralehký letoun.
V sobotu zemřelo při třech leteckých neštěstích v Německu, Británii a Itálii celkem sedm osob.

hani ( 24. srpna 2009 10:59 )

KTERI nic nikomu ne zavinili. Jenom proto ze pisu za psychotropnu zbran vsem. Letounam taky. Ne armada, ne doktori, ne policie, ne specaky ne chteji nikoho ubranit od bandituv, od pouziti jejich zbrani. Jsem nazyvam to zbran Paroubkovych. Oni obydva maji podil v tom : pani PiPi umi nakoupit a zabak dobre vi jak to deje. Moc toho jedu zer - pani Pi hostila. Hned zerou naruzno. Pani PiPi nesmi jist genetyckou otravu - bude postizene dite. Proto Zabak tak chtel sve dite. Proto pani skakala do Slovacka na umele oplodneni - zabak neplodny impotent. Spatne ze lide mrou ani zac.

Zobrazit celou diskusi