Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Noční honička u Libochovic: Opilec najel na strážníka!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: David Malík)
Autor: uá, jos - 
23. srpna 2009
15:32

Nebezpečného opilého řidiče naháněli v noci policisté společně se strážníkem z Třebenic. Během víkendové dopravní akce zaměřené na alkohol se pokoušeli krátce po půlnoci zastavit u Libochovic Škodu Roomster...

„Řidič ale nereagoval a začal ujíždět směrem na Dubany. Na mne a kolegu policistu přitom najel. Naštěstí jsme oba stačili uskočit,“ popsal strážník Tomáš Rotbauer.

Hlídka pak začala bezohledného řidiče ujíždějícího směrem na Dubany pronásledovat. „Po zhruba pěti kilometrech se nám ale ztratil. Asi za čtvrt hodiny ale kolem nás projížděl zas a opět nereagoval na znamení k zastavení. Znovu jsme ho pronásledovali, tentokrát asi patnáct kilometrů. Několikrát se nás přitom snažil vytlačit ze silnice, až se mu to v Libochovicích téměř povedlo. Když jsem viděl, jak se řítíme na dům, měl jsem opravdu strach. Naštěstí jsme se zastavili o živý plot,“ popsal honičku, jak z akčního filmu, na jejímž konci byl agresivní řidič (25) zadržen. P

ři dechové zkoušce naměřili policisté u řidiče 1,6 promile alkoholu. Opilí byli i jeho spolujezdci (13 – 17). Případ vyšetřují policisté. „Řidič je podezřelý z útoku na veřejného činitele,“ uvedla policejní mluvčí Alena Romová.

 

spacir ( 23. srpna 2009 18:48 )

V USA by v souladu se zakonem odesel v poutech a cekal by v cele na rozhodnuti soudce, v jake vysce mu stanovi kauci, aby mohl az do procesu odejit domu. Jinak by cekal na odsouzeni v cele. A za podobne honicky s policii jsou udelovane nepodminene tresty. Je to tak i v CR?

Zobrazit celou diskusi