Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Česku poprvé zahrají Radiohead

Radiohead
Radiohead  (Autor: commons.wikimedia.org)
Autor: ČTK, pes - 
23. srpna 2009
08:12

V areálu pražského Výstaviště v Praze-Holešovicích dnes poprvé v České republice vystoupí britská skupina Radiohead. Očekává se návštěva 15.000 lidí. V roli předkapely se představí berlínský elektronický projekt Moderat.

Pětičlenná formace v čele s Thomem Yorkem za svou poslední studiovou nahrávku In Rainbows letos získala cenu Grammy pro nejlepší alternativní album. Od letošního května pracuje na novém materiálu a tento týden umístila zadarmo na internet nový singl These Are My Twisted Words, který by měl zaznít i v Praze

Kapela Radiohead je známá svým ekologickým smýšlením a aktivním vystupováním ohledně globálních změn klimatu. Z toho vyplývá i mnoho opatření pro pražský koncert. Odpoledne v den koncertu se uskuteční speciální cyklojízda na koncert s místem srazu U Sovových mlýnů a cílem na Výstavišti, kde bude připravena hlídaná úschovna kol.

Radiohead prodali přes 30 milionů alb, kritici i diváci je milují za jejich hudební novátorství. Získali mnoho prestižních cen a nominací od Grammy přes Brit Awards až po ceny MTV. Vydali zatím sedm studiových alb. Největšího uznání se dostalo třetímu v pořadí, OK Computer z roku 1997, které je považováno za jedno z přelomových alb 20. století.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi