Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nechala děti v rozpáleném autě: Vyvázne jen s pokutou!

Autor: jad, rvs, pal - 
13. srpna 2009
15:01

Matka (22), která v pondělí nechala 35 minut v rozpáleném autě chlapce (1 měsíc) a holčičku (2 roky), mohla být souzena za trestný čin opuštění dítěte. Nakonec však vyvázne pouze s pokutou, její čin je hodnocen jako přestupek!

Šílený čin mladé matky bude trestán pouze jako přestupek proti občanskému soužití pokutou do 3000 korun. Mohl být však překvalifikován na trestný čin opuštění dítěte! Za ten by mohla jít nezodpovědná matka do vězení na dobu od šesti měsíců do tří let.

Případ se stal v pondělí v pravé poledne. Ihned poté, co jsme ho zveřejnili, vzbudil veliké pobouření mezi veřejností a volání po přísném trestu. V době, kdy byly obě malé děti vysvobozeny, bylo totiž ve voze, zaparkovaném na přímém slunci, již 50°C! Takto vysoká teplota může být pro malé děti smrtelně nebezpečná!

Obě děti byly podle informací lékařů silně přehřáté, dehydrované a velmi ztěžka dýchaly. Za svůj život dost možná vděčí náhodné kolemjdoucí, která je v zaparkovaném autě objevila a přivolala strážníky.

jityska19 ( 15. srpna 2009 10:47 )

UPŘÍMĚ JE MI TO UKRADENÝ.Kdyby radši zrušili testy na zvířátkách!!! Zvířátka jsou na tom hůř než nějaký mimina!!!!!!!!!!!!!!

asdarel ( 14. srpna 2009 21:46 )

Pokud jde o děti, u nás se pořád měří dvojím metrem mužům a ženám. Za rozpad rodiny může zásadně muž (i když se rozvádí žena), děti se svěřují do péče ženám, tzv.domácí násilí se ze všeho nejvíc používá jako zbraň proti mužům, špatné chování vůči dětem se ženám toleruje... Takové zvýhodňování žen ale odnášejí nejvíc děti, viz např. http://kaja.chytrak.cz/pribeh.php

sona1 ( 13. srpna 2009 15:48 )

souhlasim s vami je to nezodpovednost...........

sona1 ( 13. srpna 2009 15:46 )

dety nigdy nesmi byt o osamote ani na 1 minutu bes dozoru dospeleho............

akka ( 12. srpna 2009 17:17 )

přesně...potrestají a odcizí od mámy děti..veřejné práce...at je na očích.. a na krku ceduli,aby každý kolemjdoucí věděl, za co to má!!!!!

Zobrazit celou diskusi