Toskánsko je během sezony místem se zaručeným letním počasím. Od června do září se můžete tedy hlavně ohřát. Pokud chcete zažít chladnější noci, zamluvte si termín od druhé poloviny září do konce října. Navíc se v září sklízí víno a olivy, což je důvod občas se z pláže vypravit i do malebného kraje...

Cesta do Toskánska

Toskánsko není tak daleko (cca 1100 km), abyste cestu nezvládli autem, autobusem nebo vlakem. Samozřejmě můžete i letět letadlem.

Letecky: Z Prahy do Florencie nebo Pisy, a odtud pak autobusem, vlakem... nebo musíte použít taxi. Jak Blesk zjistil, cena zpáteční letenky do Florencie pro jednu osobu je kolem 10 000 Kč a musíte každopádně počítat s mezipřistáním a přestupem.

Vlakem: Počítejte s cestou trvající 14 až 20 hodin, a také s přestupem. Včetně povinných místenek zaplatíte za zpáteční jízdenku kolem 6500 Kč.

Autobusem: Vyplatí se určitě dostatečně s předstihem rezervovat termíny. Zpáteční jízdenka pro jednoho stojí asi 3000 Kč.

Autem: Počítejte asi s 10 hodinami za volantem. K nákladům na palivo si musíte připočíst i dálniční známky – přes Rakousko cca 16 eur, v Itálii 5,5 eura za každých ujetých 100 km po dálnici.

Vila pro Topolánka i pro běžného turistu?

Chtěli byste navštívit Toskánsko a také si užít na jachtě nebo v luxusní vile? Nebo máte hlouběji do kapsy než pan Topolánek, ale stejně byste chtěli chodit po stejné pláži... Blesk pro vás našel ubytování à la Topolánek za horentní sumy, ale i pěkné apartmány od 12 tisíc na týden. Ceny jsou spočteny pro rodiny se 4–6 členy.

À la Topolánek: Santo Stefano

Vesnická farma uprostřed krásné toskánské přírody. Má 6 ložnic, 6 koupelen, halu, krb, klimatizaci, Wi-Fi připojení a velkou zahradu. Samozřejmostí je bazén s masážním proudem. Krásně se sedí na terase.

Cena: 238 800 Kč/týden

luxusní vila
Autor: www.holidayvillas.cz

Pro skromnější: Apartmán Palazzetta

Apartmány Palazzetta Mazzanda Vada jsou skromnější variantou ubytování. Přesto v nich je kuchyňka, obývací pokoj a ložnice. Také koupelna se sprchou a toaleta. U každého apartmánu je balkon nebo terasa.

Cena: 9000 Kč/týden

Apartmán Palazzetta
Autor: www.colortravel.cz

Je libo jachtu?

Počítejte s tím, že pronájem vám pořádně provětrá kapsu. Můžete mít super luxusní loď nebo prakticky vybavenou jachtičku. „Pronájem slušně vybavené jachty vás právě nyní ve vrcholící sezóně přijde asi na 10 tisíc na osobu a den,“ říká Tomáš Jelínek ze společnosti Yachtjelínek. Co to tedy letos měl Mirek Topolánek pronajato, pokud zaplatil jen 30 000 Kč? Záchranný člun? Blesk mu pro příští dovolenou našel něco fajnovějšího. Blesk doporučuje jachtu Leopard... Sice týden na ní vyjde 8 190 eur (tj. přibližně 209 000 Kč), ale kdo by koukal na drobné, že...

Pronájem jachty na týden stojí přibližně 10 tisíc na osobu
Autor: YachtJelinek.cz