Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V centru Prahy se střílelo

ilustračné foto
ilustračné foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, oj - 
25. července 2009
11:06

Na pražském Václavském náměstí v noci z pátka na sobotu zazněl výstřel poté, co skupina neznámých útočníků údajně napadla zhruba šedesátiletého muže. Střela ze zbraně napadeného se odrazila a lehce zranila jiného muže, zřejmě bezdomovce, který ležel opodál.

Policie se o střelbě podle mluvčí Ivy Knolové dozvěděla zhruba v 01:45. Asi šedesátiletého muže údajně nejprve slovně a poté i fyzicky napadla skupina procházejících lidí. Okolnosti incidentu zatím policie podle mluvčí vyšetřuje. "Při potyčce došlo k výstřelu z legálně držené zbraně," uvedla Knolová. Zda se muž bránil, nebo šlo o náhodný výstřel, policie podle mluvčí zjišťuje.

Střela se podle Knolové odrazila od chodníku a zasáhla pravou patu opodál ležícího muže. Podle mluvčí utrpěl lehké poranění. "Po výstřelu se skupinka útočníků rozprchla," uvedla Knolová s tím, že napadený muž z potyčky vyšel bez zranění.

Střelba není v centru Prahy ničím neobvyklým. V dubnu se například střílelo v herně poblíž Karlova náměstí v Praze 2, kde útočník údajně střelil do nohy jiného muže. V lednu sáhl po zbrani zasahující policista v ulici Na Rybníčku - tedy nedaleko Václavského náměstí nebo stanice I. P. Pavlova. Policista a jeden náhodný svědek tam pronásledovali pětatřicetiletého cizince, který předtím před nedalekým barem údajně napadl jiného policistu v civilu. Policista ve službě prý nejprve použil varovný výstřel a poté utíkajícího cizince postřelil do hýždí.

siroky11 ( 25. července 2009 13:26 )

Ale těch "vlaštovek" už bylo více! Je třeba se bránit proti těm "zku.vencům" . Pokud se někdo vědomě dopouští násilí - krádeže, musí počítat s odporem a s obranou, třeba i zastřelením! Co s takovým nepřevychovatelným kri.plem? Basy jsou plné, soudy je nepostihnou a pokud ano, tak za slušné chování je jim polovina trestu prominuta, tak jaképak párání?! Chce to ale mířit na palici - "sichr je sichr!

gogo ( 25. července 2009 12:01 )

v noci v metru staršího muže noži. Ten vytáhl pistoli a namístě je všechny zastřelil. Poté se v celých USA konala sbírka na jeho obhájce, protože většina američanů s jeho postupem naprosto souhlasila. Že by toto byla u nás první vlaštovka ?

Zobrazit celou diskusi