Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Patrik Berger: Ve Spartě na důchod! Nehraje, ale miliony chodí!

Autor: Vítek Valenta - 
22. července 2009
11:57

KOMENTÁŘ: Kapitán pražské Sparty Patrik Berger (35) je opět zraněn! Už je to ohraná písnička. Po loňském přestupu do Sparty toho více promarodil než odehrál. A to je druhým nejlépe placeným hráčem ligy s 9 miliony Kč za rok! O ty se ale bát nemusí!

Fotbalový čaroděj Patrik Berger už zřejmě dokouzlil v době, kdy přestupoval do trápící se Sparty. V sezoně byl věčně zraněný, výkony zdaleka neodpovídaly na české poměry královskému platu 750 000 měsíčně a to nepočítáme reklamní aktivity a motivační prémie.

Do Sparty přišel loni jako spasitel, který dostal pohádkový plat, ale statistiky mluví jasně: Berger odehrál z 30 ligových kol celý zápas pouze desetkrát! V devíti zápasech nenastoupil vůbec! Nastřílel sice 6 branek, ale z toho tři byly do sítě slabého Kladna, které si v 16. kole přijelo na Letnou pro debakl 5:0.

Sečteno podtrženo, Berger dostal půlku platu za to, že mu Sparta musela uhradit léčebné výlohy na jeho zotavení. Není to krásný důchod pro bývalou megahvězdu českého národního týmu?

Berger tak možná nestihne páteční úvodní zápas fotbalové ligy a především důležitý zápas předkola Ligy mistrů proti nepříjemnému řeckému Panathinaikosu.

Zranil se během pondělního tréninku, ucítil bolest v koleni, které jej zradilo i v červnu na kondičním soustředění ve Františkovývh Lázních.

Bergera provázejí různé zdravotní problémy celý jeho fotbalový život. Obě kolena měl několikrát operovaná a v létě dokonce připustil, že další případná komplikace by mohla znamenat konec kariéry!

Podivné nákupy Sparty!

Výsledky Sparty v posledních letech odpovídají nákupům "hvězd" a posil. Sparta má dlouhodobý problém a její koncepce je velmi nepromyšlená. Do týmu si přivedla bouřliváka Řepku, jehož kariéra je provázena jedním skandálem za druhým.

Těm se nevyhnul ani bývalý kapitán Pavel Horváth, měl zkušenosti, ale chyběla mu rychlost. Zato byl vidět úplně někde jinde. Při zápase s Viktorií Žižkov hajloval k fanouškům a rozpoutal bouřlivou diskuzi. Sparta s ním nakonec rozvázala smlouvu a oslovila zraněními sužovaného matadora Patrika Bergra.

To byl nejspíše zatím poslední hřebíček do rakve pro jinak velmi ambiciózní tým z Letné. Věk se bohužel nedá zastavit a Sparta by se před tím, než se rozhodne vysázet šesticifirné částky, měla zamyslet, jestli není lepší investovat do perspektivního mládí.

nemakanakatana ( 22. července 2009 14:37 )

hele redaktorskej, já ti dám slabý Kladno. sklidni hormón a piš si o modelkách!

Zobrazit celou diskusi