Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čert s penisem rozčílil faráře

Socha obnaženého čerta rozzlobila místního faráře.
Socha obnaženého čerta rozzlobila místního faráře.  (Autor: Blesk – Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
13. července 2009
05:57

Dřevěná socha nahého čerta rozdělila na dva nesmiřitelné tábory obyvatele Úštěku na Litoměřicku. Mnohem početnější část sochu vystavenou na místním náměstí hájí, tu druhou vede místní farář Jaroslav Stříž obklopen svými ovečkami. Co mu na soše tak vadí? Čert dává na odiv svůj dřevěný penis!

„Je to nemorálnost. Navíc stojí přímo na náměstí, kudy chodí i malé děti,“ nechal se slyšet úštěcký farář Jaroslav Stříž. Na sochu si už stěžoval i radnici, a dokonce uvažoval o podání trestního oznámení. Jeho plán se dostal až k uším biskupa, který mu ale záměr rozmluvil. „Už v té věci nic podnikat nebudu,“ řekl odevzdaně farář.

Autorem čerta je sochař a výtvarník Jaroslav Stejný. „Pan farář to dost přehání. Naštěstí většina rozumných lidí i městský úřad stojí za mnou. Sochu rozhodně odstranit nehodlám,“ řekl Blesku Stejný.

Socha obnaženého čerta rozzlobila místního faráře. Socha obnaženého čerta rozzlobila místního faráře. | Blesk – Ondřej Čermák

Čertův dřevěný penis mohli dlouhá léta obdivovat i návštěvníci zámku na Červeném Hrádku, kde socha krášlila tamní nádvoří. „Na zámku bylo například setkání katolíků s protestanty, velké církevní autority, církevní svatby a nikdo se nikdy ani slovem neozval,“ dodal umělec.

arresteddevelopment ( 13. července 2009 14:56 )

ty jsi taky pěkněj ... soudruhu Pláteníku

lucy25 ( 13. července 2009 14:51 )

pan farář chce moralizovat děti a ví vůbec pan farář k čemu se ty nebohé děti dostanou na internetu? A že tam tráví mnohem víc času než procházkami po náměstíčkách.Je to k smíchu.V dnešní době se pozastavovat nad takovýma blbostma je opravdu k údivu :o) Jak už tady někdo psal,to jsou největší úchaláci,protože stále něco potlačují,ale ono to sperma stejně musí nějak ven a pak by mě zajímalo jak se to bere.Hřích-zpověď? No má to docela smysl.No věřící ať si věří v boha a nám "jiným" to může být ukradené.

nola ( 13. července 2009 13:21 )

ach jo, vždyť v Úštěku je právě nějaká atrakce pro děti, něco jako napodobenina pekla v nějakém sklepě, jsou na to reklamy, už když přijíždíš k městu.Tak možná proto čerta. Nebo...je to satanista

siroky11 ( 13. července 2009 12:06 )

No jo, ale zamysli se, proč zrovna čerta??? Proč neudělá něco pěkného, co by turisté obdivovali? Dřevěné sochy, to je krása - umění, tak nechápu, proč ten "magor" vystavuje zrovna čerta? Jistě je to satanista!

arresteddevelopment ( 13. července 2009 11:53 )

Ajaj, copak pan farář penis nemá? Navíc si myslím, že malé děti mají výskyt pindíků a pipinek docela dobře zmapovaný. Ani se mi nezdá, že by ten čert svůj penis dával nějak na odiv.

Zobrazit celou diskusi