Tu u ní nedávno objevil mammograf. „Čeká mě operace a pak chemoterapie,“ svěřila zpěvačka.

Těžko říct, proč má právě Naďa Urbánková, pětinásobná Zlatá slavice ze 70. let, takovou smůlu. Celý život touží po spokojené rodině, ale nebylo jí dopřáno. Příjmení nosí zpěvačka po prvním manželovi, herci Karlu Urbánkovi, dceru Janu Fabiánovou má s dalším manželem, manažerem a tlumočníkem Janem Nemejovským, ale její největší láskou byl Josef Abrhám. „Moc jsem si přála mít s ním dítě,“ svěřila před pár lety Naďa. Abrhám jí ale utekl s Libuší Šafránkovou.

Fotogalerie
4 fotografie

Další osudový muž Nadina života Jiří Brabec (†63) se zastřelil kvůli dluhům. Nejvíc ale zpěvačku zasáhl poslední manžel Čechošvýcar Josef Havlík. S následky společného podnikání se Urbánková potýká dodnes, kvůli dluhům přišla o všechno a nekonečné soudní tahanice ji nadlouho vyčerpaly. A když konečně našla útočiště na Vysočině v želivském klášteře u premonstrátů, udeřila rakovina.

Naštěstí je Naďa těžkým životním údělem natolik zocelená, že se nehodlá nemoci podvolit. Bude bojovat. „Mám šanci. Jednak jsem přece jen už starší ročník a v takových případech postupuje nemoc pomaleji. V můj prospěch mluví i to, že rakovina nezasáhla mízní uzliny,“ svěřila Urbánková časopisu Sedmička.

362881:gallery:true:true

Jediným možným řešením pro záchranu jejího života je urychlená operace. „Musím na takzvanou ablaci. Zkrátka přijdu o obě prsa a pak mě čeká i chemoterapie. Karcinomy jsou dost agresivní,“ dodala Naďa Urbánková.

Slavice z let 1972 až 1976 chtěla, aby se veřejnost o její nemoci dozvěděla od ní samotné a ne z nějakých pokoutních dohadů a zkreslených informací.

Statečnost zpěvačce rozhodně nelze upřít. I v tak vypjaté chvíli, kdy od lékařů slyšela smutnou pravdu o rakovině, zachovala rozvahu. Podle vlastních slov se nerozplakala ani se nezhroutila. Uvědomila si, že v této situaci musí se svými dny a hodinami zacházet opatrněji než dosud. Víc třeba myslí na dceru a další lidi, které má ráda.

„Nezlobte se, slíbila jsem mamince, že o tom nebudu mluvit,“ nepřímo Blesku informaci potvrdila dcera Nadi Urbánkové, zpěvačka a módní návrhářka Jana Fabiánová.

Právě ona bude pro matku největší oporou, až se bude zotavovat z náročné operace. Podle informací Blesku ji zákrok čeká ještě teď v létě.