Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

23. červen 1989: Loupil a děti měl jako rukojmí

Puška - ilustr. foto
Puška - ilustr. foto  (Autor: Tomáš Jung)
Autor: rum, ČTK - 
23. června 2009
05:00

Velké drama zažilo bratislavské sídliště přesně před dvaceti lety. Do jednoho z bytů vtrhl muž s pistolí v ruce a jako rukojmí si vzal tři kluky!

 

František M. (23) byl pod vlivem prášků, když se vloupal do dvou bytů. Oháněl se vojenskou puškou a řval na vyděšené ženy a jejich děti, že chce peníze a auto. „Namířenou zbraní vyzval poškozené, aby mu vydaly osobní vozidlo. Poté přinutil jednu z nich odejít z bytu s požadavkem, aby auto zabezpečila. V bytě si ponechal jako rukojmí její tři děti a vyhrožoval jim zastřelením,“ citovala ČTK z obvinění.

Františkovi se podařilo i přes desítky »esenbáků«, kteří na místo dorazili, nasednout do auta a s ukradenými pěti tisícovkami ujet. Následovala honička, při které byli dva příslušníci Veřejné bezpečnosti zraněni a pachatel dopaden. Na soud nečekal dlouho, už za dva měsíce po spáchání činu dostal František osmileté vězení.

 

anasyi ( 25. června 2009 18:45 )

v te dobe to byl pro nas vsechny sok,co se stalo.Me spise,zarazi,ze v te dobe se to mohlo dostat na verejnost.Treba nam chteli ukazat,ze se zaciname blizit k zapadu.Jinak v porovnani s dnesni dobou?Nesrovnatelne

siroky11 ( 23. června 2009 16:35 )

Mašínové si vzali jako rukojmí hned celý autobus mládeže a dětí. A dnes je někteří vlastizrádci oceňují a vyznamenávají. Jednoho dne na ně ale dojde, na všechny ty parchanty , kteří této republice velice škodí !

gogo ( 23. června 2009 06:31 )

Kriminalita v dnešní době a před dvaceti lety je zcela naprosto nesrovnatelná. Dnes je její tolik, že již to raději ani nečteme ....

Zobrazit celou diskusi