Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Průvod stovek gayů a lesbiček prochází Táborem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: ČTK, rvs - 
20. června 2009
12:54

Průvod několika set účastníků festivalu Queer Pride, který má zviditelnit gay a lesbickou komunitu, se v pravé poledne vydala centrem jihočeského Tábora.

Mluvčí festivalu Queer Pride Petra Kubešová řekla, že v průvodu jde asi 350 lidí. Většinou přijeli z České republiky, ale jsou mezi nimi i hosté z Francie, Německa a balkánských zemí. Bezpečnost účastníků průvodu střeží několik desítek policistů, včetně hlídek na koních.

Festival Queer Pride má být oslavou lidí s lesbickou, gay, bisexuální, transsexuální a intersexuální identitou. V průvodu kromě pěších účastníků pojedou také alegorické vozy, některé na alternativní pohon. Trasa povede přes Nové a Staré město, Žižkovo náměstí a stočí se do údolí pod hradbami Tábora, kde bude kulturní program.

Festival navazuje na první velký průvod gayů v Česku, který loni 28. června prošel Brnem.

anasyi ( 27. června 2009 14:16 )

Vy co tady vykrikujete a nadavate jim do buzerantu.Co by jste delali,kdyby jste se nekde uchazeli o praci a Vasim sefem by byl Vami receny,nejaky buzerant?Praci potrebujete a co delat ze?Asi malo cestujete,protoze by jste jinak vedeli,ze jinde to neresi.

leona ( 20. června 2009 17:03 )

jako ubližují, že je lidé urážejí, ať si dělají co chtějí, je to jejich věc a nikoho tím neohrožují, nepáchají žádnou trestní činnost. Až se rýpalům narodí děti a budou orientováni na stejné pohlaví, tak je rýpalové hodí ze skály???

gevi ( 20. června 2009 16:53 )

Homosexuálové sami svými akcemi dávají nejevo, že jsou nenormální. Cožpak my heterosexuálové se bizardně podstrojíme a hromadně se miliskujeme na veřejnosti? Cožpak oni jsou svou úchylkou tak zaslepení, že si neuvědomují, že homosexuální mazlení ve veřejnosti budí odpor a hnus a vlastně se obrací proti nim samotným. Nemyslím, že homosexualita je perverze, je to určité postižení a lidé s tím musí žít, ale rozhodně to není nic, čím by se měla otravovat veřejnost.

gogo ( 20. června 2009 15:41 )

Ale že by to měl dávat jásavě najevo jako něco hodného obdivu ? To je absurdní.

bieseger ( 20. června 2009 15:32 )

Souhlas... je to divný a nemorální...ale tak ať si dělají co chtějí. Je to jejich věc. Je to skupina která nečiní násilí ani nediskriminuje, takže je neřešte

Zobrazit celou diskusi