Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slota chtěl plivnout na homosexuály

Autor: jak - 
22. května 2010
14:52

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota chtěl zrušit pochod homosexuálů a lesbiček Duhový Pride Bratislava 2010. První akce takového druhu na Slovensku vyvolala u SNS vlnu nesouhlasu a urážek směrem k homosexuálům. Pochod nakonec musel být zrušen kvůli útokům neonacistů.

Ján Slota původně vyhrožoval tím, že půjde homosexuálům osobně vylíčit, co si o nich myslí, ale nakonec si to rozmyslel a na duhový průvod do Bratislavy nepřišel. „V ulicích hlavního města jsou nežádoucím elementem. Nemám nic proti nemocným lidem, kteří mají homosexualitu vrozenou, jen by se jim neměl dávat takový prostor k propagaci. Když chce někdo doma souložit s kamarádem, ať souloží. Já jen nechci, aby se na takové šílence dívaly moje děti,“ uvedl pro novinky.cz Slota.

Jeho spolustránici nebyli o nic míň smířlivější „Je to neslušná akce. Jsou tam svlečení lidé, kteří ukazují své genitálie,“okomentoval akci poslanec SNS. Kromě ostrých homofobních projevů je SNS proslulá svojí šovinistickou, rasistickou a nacionalistickou politikou. Letos v březnu například prosadila tzv. vlastenecký zákon, který zavádí ve školách prvky vlastenectví a povinné hraní hymny.

Na sobotní pochod homosexuálů Bratislavou zaůtočili neonacisté z Lidové strany - Naše Slovensko. Po účastnících házeli kameny a ohrožovali je slzným plynem. Slovenská policie nebyla schopná na místě zajistit pořádek a umožnit proběhnutí průvodu. Proto organizátoři průvod zrušili. Podobný osud potkal i první takovou akci v Čechách. Queer parade v roce 2008 v Brně byla napadena neonacisty kolem Národního odporu a Dělnické strany.

znojmacka ( 30. května 2010 20:52 )

.. taky tomu říkám- konečně diskuze.. protože někdy se nedá diskutovat ani s "vaší" stranou.. Až opravdu budou vystupovat všichni normálně, budou je ostatní jako normální brát.. Akce proti zabíjení a mučení kohokoliv- jsou v pořádku.. Vaše orientace není k závidění, ani ke stydění, ostuda je jak jsi sám uznal, chování a vystupování některých z vás.. Tak je dobře, že neděláte ostudu mužskýmu rodu jen tak dál a bude časem líp. Dík za diskuzi.

will.i.am21 ( 26. května 2010 20:55 )

konečně diskuze řikáš to správně, ty vykrouceniny dělaj ostudu jak teplejm, tak mužskýmu rodu... je to hodně o tom jak kdo vystupuje. na průvodu jsme nebyli, ale máme za sebou demonstraci proti zabíjení a mučení homosexuálů v Iráku... skvělá akce jinak je to tak, kepe ani já nejsme vykrouceniny

znojmacka ( 26. května 2010 14:38 )

ne, nejsi zvrhlík, seš takovej jakej seš.. Ale upřímně- proč to vystavovat na obdiv? Fakt je na tom něco záviděníhodnýho? Nebyl bys radši, kdybys byl hetero- tím pádem měl ušetřený reakce okolí ? Jasně, že to nejde změnit, ale jen tak čistě hypoteticky..Mě vadí pouze ti, kteří se nakrucují v růžovejch tričkách, samý božínku, božínku, ještě s tím lezou do novin.. ti mi vadí- svým idiotským chováním- vadí mi lidi typu Hranáč.. nevadí mi lidi typu Marcel Vašinka, Zdena Hadrbolcová, Langerová, Voříšek, dnes jsem se dočetla že i Václav Moravec.. přitom - všichni jsou to homosexuálové, jako ten Hranáč. Není to v orientaci, je to v chování. Podívej se na titul. fotku z pochodu, jako z nějakýho S/M salonu- a jestli jsi na nějakým tom pochodu byl, ( já tedy viděla v TV), určitě uznáš, že to není ojedinělá vizuální prezentace týhle orientace. Já vám opravdu nezávidím- není co, myslím, že to máte těžší v mnoha směrech. Ale jako hetero vám můžu říct, že si to stěžujete ještě víc, právě takovým prezentováním- to vy možná nevidíte- proto ti to píšu.. Taky nemůžu přece za to, že se mi to hnusí( taková prezentace)- je mi jedno, co děláte mezi sebou, ale trochu důstojnosti ve vystupování by neškodila. Klidně se sejděte a podpořte svou věc, ale jako normálně vypadající lidi, dokud budete vypadat jak šašci, tak vás taky nebude brát nikdo vážně. Nevím, jak vypadáš a vystupuješ ty- pokud důstojně- tak si myslím, že chápeš co tím chci říct.. pokud ne, tak se prosímtě neuraž, ale zamysli nad tím, jestli to, co nepíšu já nebude tak trochu pravda..

kepe ( 26. května 2010 13:06 )

OK...omlouvám se. Asi jsem přestřelil. Byl jsem rozčílen. Jen mi vadí, že například hokejisti mají právo se sejít na Staromáku a všechno je v pořádku ale když se tam sejdou lidi s homosexuální orientací, tak to je špatně? Co je na tom špatného? Proč takový nesouhlas? Jsem snad tak zvrácený, jak se píše dole, když se mi líbí kluci? Jsem člověk jako každý jiný. Žiju v tomto státě, jsem vlastenec, mám rád svoji zemi, vydělávám milion ročně a odvedu z něj daně jako každý jiný. Nepobírám podpory, neberu žádné dávky a v životě jsem neviděl korunu od státu... pořád jsem zvrhlík? Jen proto, že se mi líbí kluci? Jen proto, že gayové se někde sejdou a podpoří svojí věc?

znojmacka ( 26. května 2010 09:57 )

prosímvás, můžete být konkrétnější, jaký úspěchy vám furt závidíme ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa