Karel Gott 70: Narozeninový speciál, rozhovory, nezveřejněné fotky, megapárty, osudové ženy, čtěte zde...

A to sám, bez stylistů, jež u nás dříve byli velkou neznámou!

Karel Gott aneb také božský Kája, mnohonásobný slavík, Mistr z Bertramky... Jeden z nejlepších vývozních artiklů czech made, který socialistickému Československu vydělával víc, než dvě, tři fabriky. Muž, s nímž německý Pollydor výjimečně podepsal celoživotní smlouvu. A také jedna z mála normalizačních hvězd, která se na výsluní popularity udržela i po listopadu 89. A dodnes ji veřejnost v anketách nominuje na první místo v kategorii zpěváků.

Fotogalerie
1 fotografie

Karel Gott je zkrátka skvělá tradiční značka. Dvě generace žen si jeho fotkami prokládaly v prádelníku kalhotky (také jsem jich několik znala). A i nyní je počet tuzemských i německých fanynek Gotta značný. Míru jejich (leckdy až patologického) obdivu lze v českých poměrech bez velkého přehánění srovnat se zbožňováním Elvise Presleyho, jenž mimochodem patří k zásadním vzorům našeho tenora.

Jisté je, že sebevětší talent, sebelepší hlas na takovou míru popularity a part dvougeneračního sexy idolu, nestačí. K tomu je zapotřebí uvěřitelná, masovému vkusu konvenující image, kterou si Gott uměl vytvořit. Díky přirozenému vkusu, dobrému vychování. Základu z obyčejné rodiny, který mu nedovolil být bohémem a výstředníkem přes čáru. Naopak v něm umocňoval pocit, že si musí snovou slávu zasloužit.

Výsledkem je galantní, velmi dobře oblečený playboy. Velkého světa znalý muž, který dokáže své posluchačky vzrušit, sentimentálně dojmout a zároveň je jistým symbolem korektnosti. Tak trochu elegantním Oldřichem Novým v novodobém showbyznys balení.

Mistr má pověst požitkáře, gurmána, znalce vína i žen. A všechno si dává v patřičné uměřenosti, která platí i pro šatník. Oslnivost Las Vegas ano, ale jen v podobě akcentu metalového proužku košile. Sexy kůže jistě, ale batmanovské kombinézy Elvise Presleyho nikoli (stačí několik odkoukaných Presleyho gest)... Značkové boty, hodinky, opasky vždycky, protože styl pečetí. Ale košile přes kalhoty jen v ležérním casual stylu, na jevišti ne...

Pro všechny tyto momenty muži Gotta respektují a ženy jej milují. Představuje uvěřitelný idol, s nímž se snadno ztotožní. Neprovokuje, nemá hvězdné manýry. S noblesou je správně lidový. Patří k Česku stejně jako pivo, buchty nebo olomoucké tvarůžky. Zkrátka, jestli je někdo v showbyznysu chodícím symbolem nadčasovosti, tak je to Karel Gott!


348441:gallery:true:true

Decentně efektní kombinace čokoládově hnědé s černou. Kovově lesklý proužek v kalhotách upnuté košile. Žádné sako a po vzoru Elvise ležérně rozepnutý límeček. V podstatě stále stejný účes, jen vlasy léty trochu prořídly...


348442:gallery:true:true

Stále balí kufry, pendluje mezi Českem a Německem. O zdravotních problémech muže jeho věku nemluví. Je vždy korektně elegantní: sako z lehké hrubší vlny, plátěné kalhoty a sportovní obuv na pružné podešvi...


348443:gallery:true:true

S manželkou Ivanou a dcerou Charlottou. Černé džíny, sportovní mokasíny, basic triko pod transparentní, do vzorů vytkávanou košilí. Krátká letecká bunda z balónového plátna na knoflíky s lemy z pružného úpletu. Mistr svůj styl nemění.


348444:gallery:true:true

S bulvárem diplomaticky vychází. Představuje džentlmena s kontinentálním stylem šatníku, jenž kombinuje italskou parádivost s německou solidností. Tady to ale Mistr s kůží přehnal. Barevné ladění se povedlo.


348445:gallery:true:true

Večerní smoking s širokým vzorovaným pásem doplněným šviháckým kapesníčkem v saku. Motýlek chybí a tradiční košili s náprsenkou nahradila ležérnější, u krku rozhalená košile. Karel Gott je klasik, který nenudí.