Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V americkém Coloradu se narodilo sedminohé tele

Na louce vypadají tito skotští krasavci opravdu elegantně.
Na louce vypadají tito skotští krasavci opravdu elegantně.  (Autor: Ivana Matyášová)
Autor: Famous, pal - 
27. května 2009
08:01

Bizarních mutací přešlechtěných hospodářských zvířat stále přibývá. V americkém Coloradu se teď narodilo tele, které mělo vyjma čtyř zdravých končetin ještě tři navíc!

Vyrůstaly mu ze zad, přičemž sedmička noh nebyla pro černého tvorečka nijak šťastným číslem. Krátce po porodu totiž zemřelo pro neživotaschopnost.

Tele plemene Black Angus se podle veterinářů z kliniky Steamboat Veterinary Hospital narodilo císařským řezem. Nebylo však životaschopné, protože mělo dvě páteře a jen jednu hlavu. Právě kvůli dvěma míchám se začaly u plodu tvořit dvě sady končetin. Čtyři byly vyvinuty plně, ale z druhé sady jen jedna přední a dvě zadní, přičemž jedna zadní měla zdvojené kopyto.

„Žilo jen deset minut,“ přiznal novinářům šéf operatér Lee Meyring. Podle něj se embryo během raného nitroděložního vývoje rozdělilo na dvě, ale zůstalo spojeno. Takže se nevytvořila klasická dvojčata, nýbrž sedminohý tvor s jedinou hlavou.

djaba ( 29. května 2009 20:44 )

Také jsem byl na kurzu češtiny pro začátečníky v Šařišských Michalanech na východném Slovensku .No, asi jsem se lépe učil.

hani ( 27. května 2009 10:15 )

Spravne reknut to deje depresse. Jako siamska dvojcata u lide. Ne stacilo sily stat plnocenne dvojcata. Ta infekce jsou v jidle jako u lide tak i u zivocichuv. Tato infekce vyvinuly lide v svoje laboratorze. Jako infekce mexisicke chripky - to jsou dobre penize pro farmaceuty. Vsem to libi - hracka v pandemie. Nekdo zemre protoze maji slabe jatra, ledviny, srdce. Chripka dava komplikace. Cim vic snedame genno-mutovane jidlo tym vic mame komplikaci. Doktori jenom slibuji lecbu.

Zobrazit celou diskusi