Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvouletý tygr Boris jede na námluvy!

Autor: žig - 
27. května 2009
05:32

Dvouletý tygří krasavec Boris odcestoval včera ráno ze Zoo Dvůr Králové do litevské Klajpedy. Měl by se stát zakladatelem chovu sibiřských tygrů v nově budované zoologické zahradě.

Borise od druhého měsíce vychovávaly ošetřovatelky, protože samice Nina, přestože se o mláďata pečlivě starala, dva jeho sourozence nešikovně přenášela v tlamě a zakousla je.

Do svého nového domova putoval Boris v přepravní bedně naložené v malé dodávce, která by měla dorazit do cíle do dnešního rána. Naložení samce proběhlo bez problémů do půl hodiny. Cesta do Litvy ale podle pracovníků zahrady nebude moc příjemná hlavně pro řidiče.

Do klece přepravní se tygr nechal zavřít bez problémůzavřít Do klece přepravní se tygr nechal zavřít bez problémůzavřít | ZOO Dvůr Králové

„Jen co se nám podařilo tygra naložit, tak se v bedně vykálel tak, že po minutě to v celém autě začalo strašně smrdět. Trus už nešlo odstranit, takže si řidič užije své,“ přiznal královédvorský zoolog Martin Smrček.

Po odjezdu Borise zůstal ve východočeské zoo jeden tygří pár. Pracovníci zahrady doufají, že do budoucna ještě zplodí nějaká mláďata. V jejich domovině, kterou je asijská příroda, je populace sibiřských tygrů již velmi malá a zřejmě čítá jen kolem 150 jedinců.

bomel ( 27. května 2009 10:03 )

vidět krásný obrázek po těch všech kalamitách, aférách, zlodějnách, neštěstích atd. atd. Borisku, ať se ti nevěsta líbí a máte spolu fůru rozomilých zdravých tygřátek.

Zobrazit celou diskusi