Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

FOTO: Voják bojoval v růžových boxerkách a dostal pochvalu

Zachary Boyd bojoval proti Talibáncům v růžových trenýrkách
Zachary Boyd bojoval proti Talibáncům v růžových trenýrkách  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
23. května 2009
15:37

Americký ministr obrany Robert Gates ve čtvrtek pochválil vojáka sloužícího v Afghánistánu za to, že se bojovníkům z militantního hnutí Taliban postavil oblečený jen v růžových trenýrkách, červeném tričku a pantoflích.

Gates prohlásil, že až příště přijede do Afghánistánu, chce se s 19letým Zacharym Boydem setkat a potřást si s ním rukou. Informovala o tom informovala agentura Reuters.

"Každý voják, který jde do bitvy proti bojovníkům Talibanu v růžových boxerkách a pantoflích, má zvláštní druh odvahy," řekl Gates. "Zajímalo by mě, jaký dopad to mělo na Taliban," dodal ministr, který Boyda pochválil za "neuvěřitelnou inovaci psychologické taktiky boje".

Když se ostatní členové jeho čety 11. května dostali do palby bojovníků Talibanu, vyběhl Boyd z ložnice na základně v afghánské provincii Kunar. Fotograf, který byl na místě, ho zachytil, jak za provizorním ochranným valem stojí jen v přilbě, neprůstřelné vestě, červeném tričku a růžových trenýrkách s nápisem "I love NY". Když se tato fotografie dostala na titulní stranu listu New York Times, řekl Boyd rodičům, že až ji prezident Barack Obama uvidí a všimne si, že na sobě nemá uniformu, přijde možná o práci. "Mohu vás ujistit, že Boyd má práci jistou," řekl Gates.

evolucius ( 23. května 2009 18:44 )

Je to fanatik a naivka,a benzin je drahej...ten nad náma...

gogo ( 23. května 2009 18:04 )

Protiřečíš si dereku.... Jak můžeš věřit Ty ve slušnost ! Přečti si jen po sobě co píšeš za nesmysly .... A Ty si skutečně myslíš, že dnešní Američané, kteří přepadají - pardon - osvobozují národy dle své potřeby jsou hrdiny ? Že okupant je hrdina ? To by potom Rusové v roce 68 byli také hrdiny, protože tvrdili, že nás přišli osvobodit ! A jak víme, nebyli... A s Američany je to stejné... Jsi slepě jednostranně zaměřen.... A místo argumentů jen urážíš. To se Ti tak uleví ?

derek ( 23. května 2009 17:39 )

No jen tak dál super ,a dá se to i chápat stylem seru vám na válku ,nezajímá. Jinak Američané jsou stále hrdinní muži a ženy ,kteří se nebojí riskovat pro naši svobodu a náš levný benzín. Hovno propaganda ukázka rozmanitosti života. ZAtimco amici mají národ postavený na hrdinech podle těch dvou blbců podemnou náš národ je tak na podstatě debility tipu PaROUBEK I KDYŽ VĚŘÍM STÁLE VE SLUŠNOST,POCTIVOST.

evolucius ( 23. května 2009 17:29 )

...kdo by na to skočil,je trouba...

gogo ( 23. května 2009 16:55 )

ale to byla druhá světová válka .....

Zobrazit celou diskusi