Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka tvrdí: Moji dceru (4) ve školce vyslýchali!

Matka je znechucená postupem vedení školky
Matka je znechucená postupem vedení školky  (Autor: Ivan Hladík)
Autor: ih - 
21. května 2009
14:37

Minulý týden média informovala o muži, který údajně vyhrožoval školce v pražských Nuslích. Rozčílilo ho, že vedení školky umožnilo výslech jeho čtyřleté dcery. Učitelky se prý dokonce na výslechu i aktivně podílely!

Otec se vyhýbá nástupu do vězení a učitelky holčičku nutily prozradit jeho bydliště. Zatímco ředitelka školky vylíčila muže jako nebezpečného násilníka, kvůli kterému chodí vyzbrojena pepřovám sprejem, matka dívky něco takového rozhodně popírá a poskytla pro Blesk.cz vyjádření.

Matce holčičky vadí, že ředitelka uvádí nepravdivé informace, které navíc odhalují totožnost dcery. „Nikdo mě nikdy oficiálně nepožádal o souhlas s výslechem dcery, dověděla jsem se o tom až od ní a od lidí z domu, kde otec dcery žije,“ říká matka.

Na základě výslechu čtyřleté dívky vtrhla do domu, kde údajně bydlí její otec, speciální jednotka, aby muže zatkla. Ten ale v bytě nebyl a dál se ukrývá.

„Ředitelka tvrdí, že je to nebezpečný násilník, ale to není pravda. Byl odsouzen za podvody a nikdy nikomu fyzicky neublížil,“ stojí za bývalým partnerem matka dítěte. „Školka tvrdila, že jsme já a dcera v ohrožení, ale ani to není pravda. Ten, kdo se provinil, je naopak ředitelka školky, která připustila, aby po policejním výslechu paní učitelka Šimková dál dceři dávala nepříjemné otázky. Dcera je ve stresu, školku jsme museli změnit, protože se tam bála chodit,“ řekla nám rozhořčená matka.

I výhružné dopisy jsou prý výmysl. „Bývalý manžel rozesílá dopisy. Ale jsou to stížnosti a upozornění na nemorální postup policie a všech, kteří dovolí bez vědomí rodičů výslech dítěte,“ říká matka. Také vyvrací informace o tom, že školku musejí hlídat městští strážníci.

sebastianka99 ( 31. května 2009 17:06 )

Ani se nedivím, že lživá reportáž o údajném teroru byla zpracována tak, jak ji bylo možno shlédnout, když jí vytvořila "chrochtající" Kamila Jandová"...

kubicek23 ( 26. května 2009 14:02 )

To, že je otec celostátně hledaná osoba pro podvod v žádném případě NEOPRAVŇUJE ředitelku Rajbrovou ani učitelku Šimkovou ani berounského policajta Lancingera k výslechům tak malé holčičky bez vědomí matky. Zřizovatel školky by měl okamžitě obě dvě vyhodit na minutu pro hrubé porušení pracovní morálky.Nebo je školka zřízena pro potřeby policie?Já mít v této školce umístěné své dítě, tak ho okamžitě odhlásím.Věřím, že je ředitelka na zhroucení, protože si je asi moc dobře vědoma zrůdnosti chování personálu k malé holčičce. A co svědomí Šimkové?Hrůza, hnus!Otec to má v hlavě srovnané, když píše stížnostní dopisy, kdyby to srovnané v hlavě neměl, dávno by dal ředitelce i učitelce pár facek, ale špinit se s takovými idividui mu nestojí zato. A že ho policie ještě nechytla?Dobře jim tak, když se jeho pobyt snažili zjist tak podlým a ubohým nemorálním způsobem přes malou holčičku. Policie z Berouna, styďtě se. Školko Táborská, starejte se řádně o co máte a místo terorizování dětí výslechy jim raději zařiďte pestrý výběr kroužků a zájmové činnosti.Ředitelko školky Táborská, styďte se.

kamelie12 ( 23. května 2009 21:29 )

Docela by mě zajímalo, jestli vy co jsem píšete ty diskuze to máte ověřené že je to přesně tak. kdyby jste se koukali na pořád Na stopě, na televizní noviny a čatli noviny tak by jste se dozvěděli jak to přasně bylo. Otec dítěte je CELOSTÁTNĚ HLEDANÁ OSOBA. Nikdo neví jak se takový člověk, který je sice odsouzen za podvody může zachovat.Ale v hlavě to srovnané určitě nemá, když píše anonimní dopisy..... Takže se ani nedivím, že má paní ředitelka pepřový sprej a taky osobní alarm. Paní ředitelce a paním učitelkám přeji pevné nervy a snad ho brzy chytí....

manolla1 ( 22. května 2009 01:09 )

To snad ani nemůže být pravda ! Copak je ředitelka - policajt ? Stále říkám jedno a totéž, zákony jsou v naší zemi z prd...e a měly by se co nejrychleji změnit ! Ředitelka a učitelé, ať se starají pořádně o své povinnosti a neser....nemontují se do něčeho, co jim vůbec nepřísluší ! Ani se nedivím, že u sebe nosí pepřový spray, myslím si, že by mohla dostat po kebuli oprávněně !!!

jana ( 21. května 2009 19:30 )

Vychovavam syna sve sestry. V jedenacti letech byl obvinen z kradeze a policie ho chtela vyslechnout. Souhlasila jsem pod podminkou, ze u vyslechu budu pritomna. Bylo mi receno, ze to muze jen matka anebo si mam od ni prinest plnou moc. Na otazku kdo vsechno bude pritomen vyslechu nezletileho mi bylo receno. ze dva policiste. Prinesla jsem si plnou moc od jeho matky. Po porade mi ji odmitli vzit a vykazali me na chodbu. Zavolala jsem svemu pravnikovi, ktery mi rekl, ze me policiste musi pustit na zaklade plne moci k vyslechu a navic je jejich povinnost privolat k vyslechu nezletileho socialniho pracovnika, ktery bude dohlizet na chovani policistu k diteti. Nic z toho se nestalo, tak jsem si dite odvedla domu proti jejich vuli a cekala jsem, kdy prijdou obvinit i me. Nic se nedelo. ..zajimave...

Zobrazit celou diskusi