Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Natálka (2) stále bojuje: Kvůli žhářům přijde o prstíky!

Autor: Ivana Žáková, pes - 
13. května 2009
13:19

VIDEO: Každý den, který popálená Natálka z Vítkova přežije, je zázrak. Lékaři ji stále udržují v umělém spánku a budou jí muset amputovat dva prstíky! Blesk jako jediný s rodiči navštívil děvčátko na JIP ostravské fakultní nemocnice.

Její máma se zhroutila v slzách a útočníkům vzkázala: Podívejte se, co jste provedli mému dítěti! Jak musí bojovat o život!"

Anna Siváková (27) přichází o berlích. Sama se ještě zotavuje z těžkých popálenin na nohou a rukou. Zlomenou matku podepírá otec dívenky Pavel Kudrik (33). Třesoucí se po celém těle a s obavami o život Natálky, vcházejí oba do nemocnice. Při pohledu na své dítě, ovázané po celém těle a napojené na přístrojích, se žena hroutí v slzách.

333529:gallery:true:true

K Natálce tentokrát promlouvá roztřeseným hlasem jen její táta: "Natálko moje, je u tebe tvůj tatínek. A maminka je tady taky. Bojuj, naše holčičko. Jsi náš největší poklad na světě." Při tom děvčátko hladí po hlavičce a z očí mu stékají slzy. Natálka se hýbe škubavými pohyby, jako by tátu vnímala.

"Bojuje stále o život. A aby byla zase s námi. Je tak statečná. Přestože je v bezvědomí, vnímá mě. Když jsem k ní minule hovořila, začala hýbat celým svým tělíčkem," říká Blesku Anna Siváková.

Lékaři Natálku udržují jen v lehkém umělém spánku. Veškeré její životní funkce neustále monitorují přístroje. "Budou jí amputovat dva prstíky, protože jí už odumřely," povídá nešťastná Anna Siváková.

Každá zpráva o kritickém stavu Natálky těžce poznamenané rodiče bolí. Právě se dozvídají, že se její zdravotní stav zhoršil. Dostala infekci a má horečky. Lékaři se plačící mámu snaží uklidnit, že už nasadili antibiotika a že další převaz dopadl úspěšně. Natálka má už na všech popáleninách novou kůži. Záleží teď, jak ji přijme. Podle lékařů bude kritický stav trvat dva až tři měsíce. S podobným případem, kdy by takto popálené a tak malé dítě přežilo, se doposud nesetkali.

333530:gallery:true:true

"Každý den musím vědět, jak je mojí holčičce. Tak strašně to bolí. Sestřičky se pořád na ni ptají a nepřejí si nic jiného, než mít Natálku zase doma," povídá Blesku zoufalá máma. "Modlíme se pořád všichni za to, abychom příští měsíc oslavili s Natálkou její druhé narozeniny," dodává při odchodu z nemocnice.

Stále neznámí žháři vhodili 18. dubna podle policie z rasistických důvodů čtyři zápalné láhve s benzinem na dům ve Vítkově, kde žila romská rodina se čtyřmi dětmi. Jedna láhev zasáhla postel hned pod oknem, na níž spala Natálka se svojí mámou. Děvčátko hořelo po celém těle, kromě zadečku, na němž mělo plenu. Když rodiče chtěli na ní plameny uhasit, netekla voda. Vytáhli dítě ven za vlasy a hasili dekami. Po celou dobu Natálka byla při vědomí, volala maminku a strašně křičela bolestí.

allibaba ( 14. května 2009 07:56 )

Je to tragédie a ta malá si ponese následky celý život,jestli to ovšem přežije. No a ti co s ní nemají soucit zřejmě nemají děti a neumí si tu bolest ,jak rodičů tak její,představit. Vy co s tím šíleným činem souhlasíte,strčte ruku do ohně a počkejte až budete mít popáleniny třetího stupně a pak si představte,že máte popálené tělo z osmdesáti procent. Na to jste srabi,co.

tonik ( 13. května 2009 23:05 )

Prosím, zopakuj si základy české gramatiky. Píšeš opravdu velké nesmysly a s těmi gramatickými chybami by si neukončil ani druhou třídu zvláštní školy. Je úplně jedno, jakou barvu kůže někdo má, ubližovat druhým se nesmí!!!! Snad bude viník vypátrán a patřičnš potrestán. Rodičům Natálky přeji moc a moc síly, aby všechno zvládli a té maličké, ať se brzy uzdraví.

anka ( 13. května 2009 21:32 )

a ty si na drogach ci co????? Ty tve prispevky jsou nechutne....copak v sobe nemas ani trochu soucitu?

anka ( 13. května 2009 21:27 )

co to tvoje povidani ma co delat....s tim, ze jedne rodine hodili do bytu 4 zapalne lahve a znicili tak zivot nejen jednomu diteti, ale i cele rodine......Je to tragedie..a zadne ale sem nepatri...

vytrznice ( 13. května 2009 16:47 )

jestli se jí lidi smáli předtím kvůli původu tak ted před ní budou utíkat i "jejich" protože bude chudák vypadat jako zombie, kůže neporoste s ní, bude mít doživotně bolesti a deformace

Zobrazit celou diskusi