Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První případ chřipky je i na Kostarice!

Prasečí chřipka
Prasečí chřipka  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
2. května 2009
21:06

Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) v sobotu potvrdilo v Kostarice jednu osobu nakaženou novou chřipkou, označovanou jako A(H1N1).

Jde o první případ v Latinské Americe mimo Mexiko, kde je ohnisko infekce, napsala agentura AP.

INTERAKTIVNÍ MAPA ŠÍŘENÍ NÁKAZY VIREM CHŘIPKY A(H1N1)

Do současné doby novou chřipkou onemocnělo více než 650 lidí v 18 zemích světa. Nejvíce nakažených hlásí Mexiko, kde jejich počet zřejmě překročil hranici 400 osob. Spojené státy dnes oznámily 160 případů v 21 federálních státech. Na třetím místě co do počtu infikovaných je Kanada s 51 pacienty. V Evropě byly nejvíce zasaženy Španělsko a Británie, obě země mají shodně po 15 nakažených.

Vir A(H1N1) si zatím prokazatelně vyžádal 16 obětí v Mexiku a jednu v USA, zde však šlo o malého chlapce původem z Mexika.

jonzer ( 3. května 2009 22:14 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

Zobrazit celou diskusi