Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Počasí do konce prázdnin: Čekají nás bouřky a vedro, bude jako v prádelně!

Vedro i déšť. V srpnu si na koupaliště přibalte i deštníky.
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
29. července 2014
05:01

Vstup do druhého letního měsíce se ponese ve znamení tepla a vlhka. Podobně to bude vypadat až do konce srpna. Počasí vpravdě letní – srpnové teploty totiž neklesnou pod 22 °C. Dostaví se ale také četné deště. Celý srpen bude jako v sauně.

Letošní léto je opravdu vydařené, dokonce jedno z nejteplejších za posledních několik let. Zároveň ale není skoupé na srážky. A v podobném stylu se to ponese i v dalších dnech a týdnech. V úterý můžeme očekávat oblačno s přeháňkami a teploty od 25 do 29 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Noční teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Poslední červencový den se ponese ve znamení ochlazení. Čekají nás teploty 21 až 25 °C. Opětovně můžeme očekávat přeháňky.

V pátek se počasí lehce umoudří – přeháňky budou ojedinělé s teplotami do 26 °C. Víkend nebude patřit mezi ty vydařené – očekáváme občasné přeháňky a bouřky. Teploty se podrží mezi 25 a 29 °C.

Výhledově se v týdnu od 4. 8. do 10. 8. dočkáme podobného počasí jako v týdnu předchozím. Teploty se budou pohybovat kolem 23 až 29 °C. většinou bude polojasno, občas déšť či dokonce bouřky.

V období 11. 8. až 20. 8. bude ještě o stupínek tepleji. Bude polojasno a místy přeháňky nebo bouřky. Poslední prázdninový týden se tolik nevydaří – na frontách očekáváme déšť a bouřky s teplotami do 27 °C.

Zobrazit celou diskusi