Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rodiče ztracené Aničky jeli hrát golf

Autor: Jana Ulrichová, koj - 
29. října 2010
13:21

Zatímco 170 policistů a vojáků pátralo v pražské Troji už patnáctý den po ztracené Aničce Janatkové (9), její těžce zkoušení rodiče se rozhodli alespoň na chvíli od toho všeho ujet. Odreagovat se a nezůstávat v místech, kde se jejich dcera ztratila... Ve středu odpoledne se objevili na golfovém hřišti v Terezíně na Litoměřicku.

Proč právě Terezín? A proč zrovna golf? Redaktorce Blesku přímo Miloš Janatka, otec pohřešované Aničky, potvrdil, že se na golf přijeli prostě odreagovat. „Máme to doporučené od psychologa,“ navíc dodala jeho paní, která skrývala oči za tmavými brýlemi.

Jak se Blesku podařilo zjistit, Janatka je členem jednoho z pražských golfových klubů. Do Terezína, kde coby nečlen musel zaplatit poplatek, dorazili s manželkou po druhé hodině odpoledne. Zamířili sem zřejmě cíleně. Pravděpodobně se chtěli vyhnout známým, jejich otázkám a soucitu..

Miloš Janatka je dobrý golfista a devítijamkové hřiště, na které vyrazili v půl třetí odpoledne, s manželkou obešli zhruba za 100 minut. V Terezíně se ale nezdrželi ani o minutu déle. Nedali si ani kávu v tamním baru. Hned od poslední jamky zamířili k autu, uložili hole a okamžitě odjeli.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině