Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anička: Policie přerušila rozsáhlé pátrání v Troji

Autor: ap, Kšim - 
27. října 2010
20:13

Anička Janatková (9) zmizela už před dvěma týdny. Den co den po ní pátrají stovky policistů, hasičů, vojáků. Na čtvrtek se však již žádná velká pátrací akce nechystá. Prohledali snad již oblast kolem pražské Troji dokonale? Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové ano. "Oblast kolem Troji byla dnešního dne zmapována," uvedla pro Blesk.cz. Co to vlastně znamená?

Středeční pátrání po devítileté Aničce Janatkové, která zmizela 13. října v pražské Troji, nepřineslo žádné nové poznatky. Policisté se zřejmě domnívají, že Aničku v okolí jejího zmizení nenajdou. Na čtvrtek už totiž v oblasti nechystají žádné další pátrání. "Oblast kolem Tróji byla po 14 dnech pátrání dokonale zmapována," uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Konec hromadného pátrání

Doslova každý kámen, každý keř. Tak vypadalo pátrání po Aničce v místě jejího zmizení. Samotní policisté přiznávají, že případ zmizelé dívenky se stává otázkou jejich cti. Musí zjistit pravdu.

Ve středu procházeli specialisté i ty nejstrmější svahy. Ani ten nejosamocenější keřík neušel jejich pozornosti. Aničku nenašli. Do pátrací akce se zapojilo na 150 lidí. Ve čtvrtek už policie podle mluvčí Andrey Zoulové s podobně rozsáhlou akcí nepočítá, pracovat budou především kriminalisté.

Musí se poradit jak dál

"Pátrací akce byla ukončena v 17:30, během čtvrtka budou v terénu především kriminalisté, kteří prověří poznatky získané jak v průběhu pátrání, tak samotného vyšetřování," upřesnila informaci policejní mluvčí Zoulová.

Ve čtvrtek by se také měli členové vyšetřovacího týmu a pátrači dohodnout, jakým způsobem budou v hledání pokračovat.

Naděje žije

Přestože by to mohlo vypadat jako špatná zpráva, všichni doufají, že opak je pravdou. V neprostupném terénu kriminalisté hledali tělo. Ne živou Aničku. Tomu odpovídá také povolání psovodů, jejichž psi jsou speciálně vycvičeni na hledání těl. To, že ji ani přes veškerou snahu nenalezli, by mohlo znamenat, že Anička může být stále naživu!

worz ( 29. října 2010 22:31 )

souhlas....JANATKA MĚL JÍT HNED ZA STARTU NA DETEKTOR A BYL BY KLID!!

worz ( 29. října 2010 22:16 )

HOLKA ZE ŠKOLY??? O CO ŠLO? O TOM NIC NEVÍM...

worz ( 29. října 2010 22:13 )

na těch hypotézách něco je..já osobně se přikláním k variantě...2. nebo třetí...ale spíš té třetí......tudíž obchodní partneři...to je nejpravděpodobnější! on není košér chlap!

worz ( 29. října 2010 22:10 )

kacota ( 29. října 2010 13:40 )

nemám slov už k tomu neni čo dodat.najlepšie by tá Tereza urobila, keby stále písala do týchto článkov...velkými písmenami jak včera,čo sa stalo a jak to bolo.....čo zablokujú diskusie všade? a nech! aj tak sa už nič k tomu nedá napísat,pokial nie je niečo nové vo vyšetrovaní.ved nebudem čekat na fotku maminky jak išla k nedeli nakupovat,alebo jak išla babičke na Pamiatku zosnulých na hrob...to už nikoho fakt nezaujíma-v tomto prípade.stačí že sa diskutuje o Havlovej a Bartošovej...ja som neni zvedava, či Tereza študuje,aké tepláky nosí Janatka na golf alebo dvere na jazykovej škole

Zobrazit celou diskusi