Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ztracená Anička: Dcera obviněného promluvila pro Blesk.cz

Autor: ap, Kšim - 
28. října 2010
08:27

Ztracenou Aničku hledá celá republika už dva týdny. Do pátrání se zapojily všechny složky policie. Pomoc nabízejí senzibilové i běžní občané, kterým osud malého děvčátka není lhostejný. Velikou záhadou přitom zůstává role hlavního podezřelého O. T. (41). Muže, kterého policie sice obvinila, ale vzápětí ho musela propustit. Pro Blesk.cz se vyjádřila jeho starší dcera (20).

Policie tento týden znovu zadržela obviněného v případu ztracené Aničky Janatkové (9). V Mostě, kde žije jeho současná partnerka a jejich dcerka (8) na něho čekalo čtrnáct policistů v civilu. V Praze, kde se Anička záhadně ztratila, má muž starší dceru (20) ze svého předchozího vztahu. Blesk.cz ji vypátral a zeptal se jí na to, jaký má z celého případu pocit.

Nechce se k němu znát

Muž, který sám sebe usvědčil z toho, že se poblíž místa, kde se našel batoh malé Aničky, ukájel nad erotickým materiálem z mobilního telefonu, žije dvojím životem. V Mostě má současnou partnerku a dceru ve věku pohřešované Aničky.

V Praze, kde žil z drobných krádeží, má ale i starší dceru z předchozího vztahu. Dvacetiletá T. se k otci a celému případu znát ale nechce.

Nezáleží jí na tom

Bratr obviněného se ho veřejným dopisem zastal. Popírá jeho vinu. Jeho starší dcera má k obviněním vůči jejímu otci lhostejný postoj: "Nezáleží mi na tom, aby jeho jméno bylo očištěno," sdělila Blesk.cz.

Přesto se ohradila vůči názorům na jejího otce, které si v internetových diskusích tak často v dnešních dnech čte. "Štvou mě některý vyjádření lidí, který o tom nic nevědí," uvedla v souvislosti s komentáři lidí, kteří jejího otce zatracují.

Muž je v rukou policie

Policie každopádně má hlavního podezřelého v rukou. Přes tvrzení, že muže nesledují, sledovalo dům jeho družky v Mostě čtrnáct policistů v civilu. Ti také muže opětovně zadrželi.

V úterý probíhal jeho přísně utajený výslech a ten by snad mohl pomoci odhalit některé z mnoha záhad tohoto případu.