Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po Aničce: Policie znovu prohledávala Troju

Autor: šim, rvs - 
29. října 2010
16:40

24 hodin. Přesně tak dlouho trvala přestávka v pátrání po ztracené Aničce Janatkové (9), která se ztratila 13. října při cestě ze školy. Policie si dala pauzu, aby mohla prověřit shromážděné indicie. A výsledek? Stovka policistů v pátek opět pátrala v pražské Troji! Na místě byli policisté do 15. hodiny a znovu prohledávali nepřístupný terén. Bohužel opět marně. Jak bude pátrání pokračovat o víkendu se teprve rozhodne.

„Ve čtvrtek jsme prověřovali všechny poznatky. Indicie vyhodnocovali kriminalisté. A na základě toho bylo rozhodnuto, že pátrání v Troji bude pokračovat,“ řekla Blesk.cz k pátečnímu pátrání mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Téměř nepřípustná a zarostlá zahrádkářská kolonie tak znovu byla v obležení nejméně stovky policistů. „Na místo vyjela speciální pořádková jednotka, příslušníci městské policie i psovodi se psy. Rozsah pátrání bude podobný jako v předcházejících dnech,“ uvedla předem Zoulová.

Důvodem k předchozímu přerušení pátrání byla skutečnost, že naplánovaná část lokality byla důkladně zmapována. Tak o výsledcích dosavadního pátrání hovořila mluvčí ve středu večer.

Žádné další předměty nalezeny nebyly

Co je to za indicie, které policie vedou zpět do Troji? „Nemůžu to s ohledem na vyšetřování specifikovat. Zkrátka bylo potřeba provést celou škálu úkonů. Nesouvisí to však s tím, že bychom na místě nalezli například nějaké předměty,“ vysvětlila Zoulová.

Policie zatím podle dostupných informací v Troji nalezla jenom Aniččin batůžek, láhev na pití a bundu. Vše bylo ukryto v jedné ze zahrad pod těžkou dřevěnou deskou. Policie má tyto věci k dispozici už od prvního dne Aniččina zmizení. Právě na batohu nalezli vyšetřovatelé vzorek DNA, který je přivedl k muži O. T. (41), jenž byl po několika dnech pátrání čtyř stovek policistů dopaden, následně vyslýchán a obviněn z trestného činu zbavení osobní svobody. Muž byl tři dny po zadržení, minulý pátek propuštěn, když soudce nevyhověl návrhu policie na vzetí muže do vazby. Muž byl znovu vyslýchán v úterý.

Kromě těchto věcí našla v neděli svazek klíčů. Podle informací Blesk.cz patří Aničce. Policie se k tomu odmítla vyjádřit.

kacota ( 1. listopadu 2010 13:56 )

presne tak!!!!!!váž známy má naozaj hlbokú pravdu...ja chápem dokonca ludí, čo sa do roka po smrti partnera oženia, majú deti, alebo začnú nejaký nový život a všetci si myslia že ten sa zbláznil....ja sama som bola v takej situácii, že íst hrat golf je slabý čajíček....človek je schopný v takom strese robit nevídané veci,také že ten golf je vlastne nudný, zanedbatelný a z mojho pohladu ak útecha velmi slabý ...

kacota ( 1. listopadu 2010 13:49 )

odkedy je nebohá????niečo mi ušlo? jak možete tak bez rozmyslu písat?

bajzovamarcela ( 30. října 2010 14:25 )

Přesně tak Kacoto,vždyť její psychický stav je určitě hrozný,to si nedovedeme vůbec představit,co to je za strašná utrpení a muka,když jde o její milované dítě.A jak někdo psal,že by měli rodiče zaplatit a najmout lidi,aby šli hledat Aničku,tak to není tak jednoduché.Snad to dělají systematicky policisté a další,kteří jsou do akce zapojeni a najednou by se jim někde začali motat civilisté,to by asi nebylo rozumné.

bajzovamarcela ( 30. října 2010 13:48 )

Taky se nedivím,že jim psycholog doporučil ať jdou hrát golf.Protože oni jsou určitě v tak špatném psychickém stavu,že něco udělat museli,vždyť by se dočista zbláznili.Stále sleduji případ a čekám na každý nový článek,jestli nenastane obrat a Anička se najde,pořád nic,je to smutné.

loupacek123 ( 30. října 2010 10:14 )

Tobě chybí vystoupení matky Aničky v televizi???? Dovedeš si představit, že toho třeba není ani psychicky schopná???? Mně lezl mráz po zádech, když jsem viděla zoufalého otce, natož kdyby tam vystoupila matka. Jen ať je co nejdál od medií a zvlášť od Blesku a podobných plátků, který jsou schopný je fotit anonymně. Ať špehují Agáty a podobný, který jim za to ještě poděkují. Ale přiživovat se na takovéhle tragedii tajným sledováním je vážně hyenismus!!!!!

Zobrazit celou diskusi