Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slovenští vojáci na hranicích Ukrajiny dovádí s dětmi: Video má už milion zhlédnutí!

Autor: VaB - 
22. března 2022
17:52

Přes slovensko-ukrajinské hranice proudí stovky uprchlíků z Ukrajiny. Jde hlavně o matky s dětmi, které za sebou mají neskutečně náročnou cestu. Na hranicích se je proto vojáci, policisté nebo hasiči snaží rozveselit. Dokazuje to video, jež má už přes milion zhlédnutí.

U hraničního přechodu stojí dva vojáci. Jeden z nich má na zádech obrovskou krosnu a u nohou velký kufr, druhý drží na jedné ruce malé dítě, poskakuje s ním a mává hračkou. Další malé dítě, s typickou dětskou školní brašnou na zádech, stojí na zemi a všemu pobaveně přihlíží mladá žena, zřejmě jejich maminka.

Vojáci si s dětmi hrají a snaží se je rozveselit. A podle videa, které vidělo už více než jeden milion lidí, jim to opravdu jde. Po chvilce pak společně odchází. „Takové chvíle nás naplňují nadějí, že válka brzy skončí a lidskost vyhraje nad zlem,“ popisují policisté na facebooku.

Slovenské ministerstvo vnitra uvádí, že na jejich území od začátku války na Ukrajině vstoupilo už 249 tisíc lidí. Ze začátku to byla hektická situace, v posledních dnech se to ale podařilo stabilizovat. Jde hlavně o matky s dětmi nebo cizince, kteří před válkou také utíkají.

„Na hranici se policisté, vojáci, hasiči a ostatní zodpovědné osoby snaží být velmi empatičtí a zpříjemňovat dětem chvíle čekání v zimě a po dlouhé a únavné cestě,“ popisují policisté na facebooku.

22:23
Dnes

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
Dnes

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
Dnes

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Video  Slovenští vojáci na hranicích s malými dětmi  - Polícia SR
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa