Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Migrant znásilnil sestřičku na Bulovce, tvrdí policie. Zaútočil v noci

V nemocnici Na Bulovce podle policie znásilnil migrant jednu ze zdravotních sester.
V nemocnici Na Bulovce podle policie znásilnil migrant jednu ze zdravotních sester.  (Autor: reprofoto Aktu.cz)
Autor: kal, nec - 
3. listopadu 2016
13:25

Na infekčním oddělení v pražské nemocnici Na Bulovce znásilnil migrant z Afghánistánu zdravotní sestřičku. K incidentu došlo v noci z neděle na pondělí, kdy byl pavilon téměř prázdný. Případem se zabývají pražští kriminalisté, kteří muže afghánského původu zadrželi. 

Mladý muž podle svědků zatáhl sestřičku do míst, kam na ně nebylo vidět, a začal ji osahávat. Na sex podle informací agentury Aktu.cz nedošlo, žena se dočkala pomoci dalších pracovníků. 

Útočník sedí v policejní cele

„Přijali jsme oznámení, na základě kterého kriminalisté po prověření všech skutečností zahájili úkony trestního řízení pro podezření spáchání trestného činu znásilnění,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

„Ještě téhož dne kriminalisté zadrželi podezřelého muže, kterého také obvinili. V současné době je v policejní cele, kde si vyčká na rozhodnutí soudu o vazbě,“ dodala Martínková.

Muž do Česka přišel z Afghánistánu a zatím tu nemá trvalé bydliště. V nemocnici byl s rodinou, uvedla agentura Aktu.cz s tím, že jeden ze členů jeho rodiny je tu hospitalizovaný. Útok potvrdil i mluvčí Bulovky Martin Šalek. Podle české legislativy stačí na obvinění ze znásilnění i osahávání.