Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krutý osud Petra Kellnera (†56) a jeho přátel mnohými otřásl: Chystá se velké rozloučení!

Autor: ran - 
16. dubna 2021
05:45

Američan Gregory Harms (†52) byl vedle českého milionáře Petra Kellnera jedním z pěti lidí, kteří 27. března tragicky zahynuli při pádu vrtulníku v aljašských horách. Rodina a přátelé s tímto velmi zkušeným lyžařským průvodcem a pionýrem heliskiingu nyní na léto naplánovali velké rozloučení. 

Greg Harms byl nejen profesionální lyžař, snowboardista a zkušený lyžařský průvodce, ale také průkopník odnože lyžování určené velmi bohatým lidem, které se říká heliskiing.

Právě při této sportovní aktivitě zemřel on, český miliardář Petr Kellner a další tři jejich přátelé onoho osudného dne ve vrtulníku, který havaroval na Aljašce u vrcholu ledovce Knik.  

Specialistovi na adrenalinové lyžování se nakonec stala jeho láska k drsným horám osudnou. Už v 90. letech se štěstím přežil pád jiného vrtulníku v horách v Chile, jak připomněl pro média jeho přítel Chris Davenport. V jihoamerické zemi tehdy Greg vedl expedici své společnosti Third Edge Heli. Zemřeli dva lidé, on ale vyvázl živý a zdravý.    

Jeho zkušenosti s vysokohorským prostředím byly bohaté. Pro společnost Tordrillo Mountain Lodge na Aljašce Greg pracoval dlouhých 15 let, na horském vzduchu a sněhu ale celkem strávil krásných 27 pracovních let, jak uvádí web Moment Skis. Ten také uvedl, že byl Greg dobrosrdečným mužem dbajícím vždy na bezpečnost svou i klientů. 

V Aspenu v americkém státě Colorado, odkud Greg pocházel a kde dlouhodobě žil, se nyní chystá velké rozloučení s tímto profíkem. Rodina a přátelé plánují 19. června uspořádat na Harmsovu počest vzpomínkový večer, kde ti, kdo ho znali nejlépe, oslaví jeho život a uctí jeho památku. Blízcí o události informovali i přímo na instagramu Gregovy firmy. 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa